spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTO nouă licitație pentru rezervarea locurilor de parcare

O nouă licitație pentru rezervarea locurilor de parcare

Joi, 29 iunie, a avut loc a doua licitație pentru rezervarea locurilor noi de parcare și locurilor pentru care nu s-a plătit taxa de rezervare pe anul 2023. Licitația a vizat Zona II, respectiv zona delimitată de Bulevardul Mihai Eminescu și străzile Pacea, Sucevei, Primăverii, Mihail Kogălniceanu, Viilor și Petru Rareș.  

La licitația de astăzi s-au înscris sute de botoșăneni. Licitația a fost organizată de comisia din care fac parte viceprimarul Liviu Toma, consilierii municipali Maricel Maxim, Cătălin Boboc, Marius Buliga și funcționari din cadrul Serviciului Patrimoniu.

Au fost scoase la licitație 311 de locuri (dintre care 91 în trei parcări noi).

22 de locuri au fost alocate înainte de licitație persoanelor cu grad de handicap și unul la un agent economic. Pentru 229 de locuri a fost câte un singur solicitant. 59 de locuri de parcare au fost licitate de mai multe persoane.

Peste 2.700 de lei pentru un loc de parcare

În urma licitației de astăzi, cea mai mare taxă, respectiv 2.750 de lei, o va plăti un botoșănean ce a rezervat un loc în parcarea Viilor nr. 3-5. Au mai fost adjudecate locuri cu 2.100 de lei pe strada Nicolae Iorga, 1.600 de lei pe strada Mihail Kogălniceanu, 1.500 de lei pe Aleea Zorilor nr. 2-4, 1.200 de lei pe Strada Prieteniei, 1.200 de lei pe Aleea Theodor Calimachi nr. 2-4, 1.050 de lei pe strada Octav Onicescu , 1.000 de lei pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 20.

Taxa rezultată în urma licitației cu strigare va fi menținută în fiecare an, iar la aceasta se va adăuga și eventualul coeficient de indexare aplicat la taxa de bază anuală. Durata de rezervare este până la 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire, anual.

Locurile rămase nerezervate în urma licitației din 20 iunie, respectiv 29 iunie, vor fi atribuite începând cu 1 august 2023, după regula “primul venit – primul servit”.

„Dat fiind interesul crescut pentru rezervarea locurilor de parcare, vom continua să amenajăm noi parcări. În prezent se lucrează la o nouă parcare pe Aleea Pinului și vor urma lucrări similare în zona Octav Onicescu”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

La această dată, în municipiul reședință de județ sunt amenajate 10.826 de locuri de parcare, dintre care 9.823 rezervate cu plată, 904 repartizate gratuit, conform prevederilor legale, persoanelor cu handicap și 99 care urmează a fi scoase la licitație.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
18.8 ° C
19.3 °
18.6 °
49 %
3.7kmh
0 %
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...