vineri, mai 17, 2024
AcasăLocal BTVal de caniculă în județ

Val de caniculă în județ

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru ziua de joi, 13 iulie 2023. Temperaturile continuă să crească în majoritatea țării, fiind anunțate valori greu de suportat. A fost emisă și o avertizare de Cod galben de caniculă, valabilă aproximativ jumătate de țară.

Potrivit specialiștilor, temperaturile continuă să crească, fiind anunțată o zi caniculară. În jumătatea de sud a țării, disconfort termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Instabilitatea atmosferică își va face apariția, după-amiază, în regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice, precum și la munte. Se vor înregistra precipitații torențiale însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale în general de 55 – 65 km/h și izolat peste 80 km/h, vijelii puternice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp în intervale scurte de timp.

Temperaturile maxime ale zilei se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, izolat mai ridicate în sudul Câmpiei Române și în sudul Banatului unde se vor atinge valori în general de 38 – 40 de grade. Minimele zilei se vor situa între 14 și 24 de grade Celsius.

Cod galben de caniculă, valabil pentru aproximativ jumătate de țară

Meteorologii ANM au emis o avertizare de cod galben de caniculă. Joi, valul de căldură se va extinde și va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar vineri, sâmbătă și duminică (14, 15 și 16 iulie) va persista îndeosebi în regiunile sudice.

Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi (13 iulie) în sudul Câmpiei Române și sudul Banatului se vor atinge valori în general de 38- 40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18 – 22 de grade, potrivit ANM. La Botoșani vor fi 33 grade Celsius.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...