spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTCristina Anton a revenit la conducerea Casei de Pensii Botoșani. A început,...

Cristina Anton a revenit la conducerea Casei de Pensii Botoșani. A început, însă, cu o pauză

Botoșăneanca Cristina Anton a revenit la conducerea Casei Județene de Pensii (CJP) Botoșani după ce a fost demisă din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

Aceasta a fost numită în aprilie 2022 secretar de stat la propunerea PSD Botoșani și a ministrului Marius Budăi. Însă, pe 7 iulie 2023, premierul Marcel Ciolacu a cerut mai multe destituri după ororile scoase la iveală în azilele groazei de Voluntari. Printre cei care au rămas fără funcţii s-a numărat şi Cristina Anton.

Orice lucru bine făcut începe cu o pauză bine aleasă

Cristina Anton s-a întors la Botoşani încă de pe 7 iulie, atunci când a fost solicitată demiterea sa. Aceasta a fost, însă, demisă oficial din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială după trei zile. Imediat după ce şi-a reluat postul de la coducerea CJP Botoșani, Cristina Anton a intrat în concediu de odihnă timp de trei săptămâni, mai exact până pe 28 iulie.

Contactată telefonic de mai multe ori de reporterii Monitorul pentru un punct de vedere, aceasta nu a răspuns și nici nu a revenit ulterior, până la publicarea materialului, cu vreun apel.

,,S-a întors scriptic, efectiv e în concediu de odihnă. Pe data de 7 a venit, iar de luni este în concediu de odihnă, de pe 10. Trei săptămâni are de concediu, așa a solicitat”, a declarat Ioan Buzilă, cel care a fost director interimar până la revenirea Cristinei Anton. În prezent acesta s-a întors pe funcția de director adjunct al CJP Botoșani.

Cine este Cristina Anton

Cristina Anton, membru PSD Botoșani, la fel ca ministrul Budăi, este licențiată în științe politice administrative și ale comunicării. Are două mastere din care unul pe comunicare obținut la Cluj Napoca și al doilea la București. A activat la Direcția Județeană de Tineret și Sport ca și director adjunct între anii 2008-2010. A fost consilier la cabinetul fostului deputat Andrei Dolineaschi. Ulterior a lucrat în cadrul societății Servicii Publice Locale SRL Dorohoi, din subordinea CL Dorohoi, pe funcția șef punct  de lucru la Cinematograful Melodia.

Pentru o perioadă scurtă de timp, ea a deținut și mandatul de consilier local în Consiliul local Dorohoi. Totodată, ea a făcut parte din Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv. Acolo a încasat un salariu de 13.282 de lei, simultan fiind și președinte al organizației județene a Tineretului Social Democrat. În mai 2017, ea a fost numită în funcția de directoe executiv la Casei Județene de Pensii Botoșani. Postul a fost obținut în urma unui concurs susținut la București. Astfel, aceasta a putut reveni pe funcție fiind destituită de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.5 ° C
24.3 °
22.2 °
49 %
2.6kmh
100 %
lun
25 °
mar
24 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...