vineri, mai 17, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneancă demisă după scandalul cu azilele groazei

Botoşăneancă demisă după scandalul cu azilele groazei

Botoşăneanca Cristina Anton, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), a fost demisă astăzi din funcţie de ministru Muncii, Marius Budăi. 

Aceasta fusese numită secretar de stat la propunerea PSD Botoșani și a ministrului Marius Budăi. Vineri, însă, premierul Marcel Ciolacu a cerut mai multe destituiri după ororile scoase la iveală în azilele groazei din Voluntari.

Contactată de reporterii Monitorul, Cristina Anton a ezitat să comenteze demiterea ei din funcţie. „Se poate să revin eu cu un apel mai tîrziu la dumneavoastră, vă rog?”, s-a rezumat aceasta a spune. Ulterior, până la publicarea materialului, Cristina Anton nu a mai revenit cu un punct de vedere privind implicarea ei în scandalul azilelor groazei.

Tot astăzi au demişi şi preşedintele Autorităţii Naţionale perntru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Mihai Tomescu, şi vicepreşedintele instituţiei, Adela Crăciun. Deciziile urmează să fie publicate luni în Monitorul Oficial, relatează Digi24.

În cazul AJPIS Ilfov, s-a constituit o comisie de disciplină care analizează modul în care funcţionarii idn instituţie au gestionat cazul azilelor de bătrâni. Mihai Tomescu, preşedintele Autorităţii Naţionale perntru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, a scris încă de vineri despre plecarea sa din funcţie.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut demisii și demiteri în urma scandalului „azilelor groazei”. „Ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert”, a spus liderul PSD. Şeful Executivului a spus că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi. De asemena, a solicitat mininistrului Justiţiei soluţionarea prioritară a acestor cauze. De asemenea, începând de luni, ministrul Muncii va începe discuţiile cu reprezentanţii cultelor pentru ca acestea să se implice în sprijinirea şi ajutarea acestor persoane vulnerabile.

Cine este Cristina Anton

Cristina Anton, membru PSD Botoșani, la fel ca ministrul Budăi, este licenţiată în științe politice-administrative și ale comunicării. Are două masterate din care unul pe comunicare obținut în Cluj Napoca și al doilea la București. A activat la Direcţia Judeţeană de Tineret și Sport ca și director adjunct între anii 2008-2010. A fost consilier la cabinetul fostului deputat Andrei Dolineaschi. Ulterior a lucrat în cadrul societăţii Servicii Publice Locale SRL Dorohoi, din subordinea CL Dorohoi, pe funcţia șef punct de lucru la Cinematograful Melodia”.

Pentru o perioadă scurtă de timp, ea a deținut și mandatul de consilier local în Consiliul local Dorohoi. Totodată, ea a făcut parte din Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv. Acolo a încasat un salariu de 13.282 de lei, simultan fiind şi președinte al organizației județene a Tineretului Social Democrat. În mai 2017, ea a fost numită în funcția de director executiv al Casei Județene de Pensii Botoșani. Postul a fost obţinut în urma unui concurs susținut la București. Astfel aceasta ar putea reveni pe funcție dacă va fi destituită.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
18.2 ° C
18.8 °
17.1 °
47 %
6.3kmh
29 %
vin
18 °
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
25 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când mâncarea e gustoasă, culoarea politică nu mai contează.

EDITORIAL

Atât de mult s-a scris, s-a comentat și s-a pălăvrăgit despre noua lege a pensiilor, încât dacă aș afirma că acest act legislativ reprezintă...

EPIGRAMA ZILEI

De-abia acum, în miezul verii, Când i-am văzut la plajă goi, Am înțeles traseul berii: Dintr-un butoi, în alt butoi! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...