luni, mai 20, 2024
AcasăLocal BTLovitură pentru turiștii botoșăneni în plin sezon estival. Una dintre cele mai...

Lovitură pentru turiștii botoșăneni în plin sezon estival. Una dintre cele mai mari agenții de turism cere insolvența

Lovitură pentru turiștii botoșăneni în plin sezon estival. Una dintre cele mai mari agenții de turism cere insolvența.
Agenția de turism Kusadasi din România a anunțat, pe pagina sa de internet, că a trimis Tribunalului București o cerere de intrare în insolvență, cu posibilitate de reorganizare a activității. Proprietara companiei este familia Yapici. Firma a fost înființată în 1998 și la început organiza vacanțe în Turcia cu autocarul. În ultimii ani s-a extins și în zona Egipt, potrivit economica.net.

„Suntem nevoiţi să vă informăm că societatea Kusadasi se află în incapacitate de plată, drept urmare am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei cu posibilitate de reorganizare a activităţii. Trebuie să vă specificăm că situaţia fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte din aceştia să poată efectua sejururile contractate, în funcţie de avansurile plătite către furnizori şi achitarea integrală din partea turistului/agenţiei revânzătoare”, se specifică în comunicatul publicat de companie.

Potrivit portalului Ministerului Justiției, cerea de insolvență a fost depusă în data de 14 iulie, sub numărul 21480/3/2023, primul termen de judecată urmând să aibă loc pe 26 iulie.

Proprietarii Kusadasi au înființat și compania Air Bucharest pentru a opera cursele charter ale agenției spre destinațiile de vacanță precum Turcia, Grecia, Spania, Egipt și Dubai. 2022 s-a încheiat cu afaceri de 43 de milioane de lei, circa 8,6 milioane de euro.

Agenția precizează, că potrivit legii, deține un instrument de garantare în valoare de 300.000 de euro.

Agenția a mai postat pe site un al doilea mesaj în care solicită ajutorul celorlalte companii din piață pentru a o sprijini în derularea vacanțelor contractate de turiști. Kusadasi anunță că cedează contractele companiilor care o vor ajuta să onoreze comenzile.

Reacția Ministerului Economiei

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunțat că a deschis joi, 20 iulie a.c., o acțiune de control la sediul agenției de turism organizatoare Kusadasi (Licență nr. 52/29.10.2018), în scopul verificării situației operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii și a serviciilor de călătorie asociate comercializate.

Potrivit Ministerului, Kusadasi S.R.L. beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 de euro, care pot fi accesate după declararea, în instanță, a insolvenței.

În prezent, agenția de turism Kusadasi are în derulare aproximativ 500 de pachete de servicii de călătorie. Potrivit declarațiilor reprezentanților agenției de turism, toate plecările, până la data de 24 iulie a.c., sunt ferme și confirmate. În continuare, situația fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.7 ° C
26 °
23.6 °
49 %
6.7kmh
74 %
lun
24 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

Dacă în primii zece ani de după Revoluție presa a fost unul dintre principalele motoare ale profundelor schimbări sociale din România, de la o...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...