spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTFalsuri „cumpărate” din Polonia descoperite la frontieră

Falsuri „cumpărate” din Polonia descoperite la frontieră

Permisele de conducere false dau bătăi de cap poliţiştilor de frontieră botoșăneni. Două cazuri au fost descoperite în ultimele zile, în ambele situații fiind deschise dosare penale.

Luni seară, de exemplu, pe 31 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei (P PTF F ) Stânca s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 32 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că lucrează în Germania şi, motivat de faptul că avea nevoie de un permis de conducere european, a apelat la o şcoală de şoferi din Polonia, unde contra sumei de 1800 de euro a obţinut permisul de conducere”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Fronieră Botoșani.

Permis cumpărat cu 280 de euro

Astăzi dimineață (n.r. – 1 august a.c.), tot în PTF Stânca s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că lucrează în Marea Britanie, iar firma la care lucrează l-a trimis în Polonia, unde a aplicat la o şcoală de şoferi pentru dobândirea unui permis de conducere. A achitat suma de 280 de euro, iar după câteva luni a primit prin poştă permisul de conducere, fără a avea cunoştinţă că este fals”, a mai precizat Minodora Răcnea.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.6 ° C
26.5 °
23.8 °
44 %
2.5kmh
100 %
mar
23 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
20 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...