joi, mai 9, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre acestea sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

O amendă la 10 minute

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale și au intervenit la 58 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere, dintre care, 4 pentru consum de băuturi alcoolice și retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost sesizate 23 de infracțiuni pentru care s-au demarat cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii acestora. Referitor la cele 143 de sancțiuni aplicate, dacă s-ar împărți la 24 de ore, ar rezulta o medie de șase amenzi la fiecare oră, adică o sancțiune la fiecare 10 minute.

Tânăr arestat preventiv pentru tâlhărie

Joi, pe 10 august a.c., Judecătoria Dorohoi și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului de 31 de ani bănuit că a jefuit o femeie pe stradă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, din cercetări a reieșit faptul că acesta, la data de 9 august a.c., în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Dorohoi, tânărul ar fi bruscat o femeie de 54 de ani, împrejurare în care i-a smuls poșeta din mână. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

Trimis în arestul poliției după un scandal monstru provocat în familie

Un bărbat de 41 de ani, din comuna Hudești, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie și distrugere, a fost arestat preventiv în urma unei intervenții a polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani. Deși era plasat în arest la domiciliu, în noaptea de 9 spre 10 august a.c., pe fondul unui conflict spontan, individul ar fi provocat scandal la domiciliu, împrejurare în care și-ar fi agresat membrii familiei și ar fi distrus bunuri din locuință și elemente de caroserie ale unui autoturism. Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, cel în cauză fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

Razii cu mascații din poliție, după lăsarea întunericului

În noaptea de 10 spre 11 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică. Polițiștii au legitimat 123 de persoane, fiind dispersate 9 grupuri de tineri. Totodată, au fost controlate 3 societăți comerciale și au fost verificate 41 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.000 de lei, dintre care, 6 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi

Joi, pe 10 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, cu sprijinul jandarmilor, au desfășurat activități de prevenire și combatere a infracțiunilor cu violență în municipiul Dorohoi și comunele Ibănești și Cristinești. Portrivit reprezentanților IPJ Botoșani, au fost vizate barurile și localurile publice precum și arterele rutiere din proximitatea acestora, fiind legitimate 86 de persoane, dintre care 18 au fost atenționate cu privire la modul de comportament. Totodată, au fost controlate 36 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 5.000 de lei.

Lemn confiscat în cadrul unei acțiuni desfășurate la Ștefănești

Tot joi, pe 10 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 30 de persoane și au fost controlate 16 autovehicule, iar 10 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, fără a fi depistate persoane sub influența alcoolului. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier, apelarea abuzivă a numărului de urgență 112 și nerespectarea prevederilor Codului fiscal. În timpul misiunii, polițiștii au oprit pentru control, pe drumul național 24 C, în comuna Manoleasa, o autoutilitară condusă de un bărbat de 54 de ani, din comuna Trușești, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente legale pentru cantitatea de matarial lemnos pe care o transporta, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Două persoane anchetate penal după o plimbare ilegală pe patru roți

La data de 10 august 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul comunal 32, în comuna Trușești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 39 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru categoria de autovehicule pe care o conducea, iar mașina i-a fost încredințat de către o altă persoană. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul unei persoane, care nu deține permis de conducere corespunzător.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.6 °
9.9 °
87 %
0.6kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...