spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTSe dă startul Bacalaureatului de toamnă. Mâine are loc prima probă

Se dă startul Bacalaureatului de toamnă. Mâine are loc prima probă

Peste 600 de elevi din județul Botoșani vor susține, miercuri, prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă – cea de limbă română. În premieră, toate lucrările vor fi scanate la finalul examenului și introduse într-o platformă online, urmând ca evaluarea să se desfășoare în sistem digitalizat.

Pentru absolvenții de liceu care au picat în sesiunea de vară, aceasta este a doua șansă și ultima pentru a promova bacalaureatul în mod gratuit. Candidații din seriile anterioare achită o taxă de 435 de lei pentru a susține probele.

Sesiunea de toamnă aduce o surpriză pentru elevi: tezele vor fi introduse pagină cu pagină într-o bază de date națională, care nu doar că va scurta timpul de corectare, dar nu va permite profesorului evaluator să comită erori de notare din neatenție. În fiecare sală sunt instalate un scanner și un laptop, o investiție semnificativă din bugetul Ministerului Educației.

„Într-o lume tot mai digitalizată, examenul de Bacalaureat din toamnă aduce o schimbare importantă în procesul de evaluare. Lucrările tuturor elevilor botoșăneni care s-au înscris la sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat, vor fi corectate la un click distanță de profesori aleși în mod aleatoriu”, a afirmat Bogdan Suruciuc, șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit oficialului din învățământ, în județul Botoșani, 669 de elevi vor fi „pionierii acestui pas uriaș pe care îl parcurge sistemul educațional românesc”.

Calendarul bacalaureatului de toamnă

16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor

29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
14.5 ° C
15.5 °
14.4 °
60 %
3kmh
30 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...