spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTDoina Federovici critică medicii și își apără managerul numit de ea la spital (video)

Doina Federovici critică medicii și își apără managerul numit de ea la spital (video)

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată astăzi, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a cerut demisia medicilor Maria Pitrop, medicul de gardă în seara în care Alexandra şi-a pierdut viaţa, și Carmen Oprișanu, medicul curant al tinerei.

Întrebată de o eventuală demitere a managerului Spitalului Județean, Angel Călin, șefa CJ a spus că dacă asta ar rezolva ceva, l-ar demite chiar astăzi. Şeful spitalului a fost numit în funcţie de Doina Federovici în urmă cu aproximativ o lună. Până în prezent acesta nu a mai avut contact cu sistemul sanitar din punct de vedere profesional.

Şefa CJ a criticat aspru lipsa de empatie a medicilor de la Maternitate în cazul Alexandrei. Până acum, însă, cu ocazia fiecărei vizite făcută la Maternitate aceasta le mulţumea cadrelor din unitatea sanitară pentru devotamentul cu care îşi fac meseria.

Conferinţa organizată astăzi vine în contextul în care ieri a apărut un raport cu o serie de concluzii preliminare ale anchetei de la Maternitate, în care se arată că Alexandra a fost lăsată aproape 7 ore în agonie. 

În prezent personalul care a lucrat în cadrul secţiei în noaptea de joi spre vineri, în speţă, un medic, un asistent şi un infirmier, a fost suspendat.

Prima conferinţă de presă din mandat

Conferinţa de presă organizată astăzi la CJ este singura organizată de Doina Federovici în cadrul mandatului său. Până în prezent aceasta s-a rezumat la declaraţii de presă, comunicate şi evenimente cu aer festiv.

Nici televiziunile apropiate PSD nu au iertat-o pe şefa CJ. Astfel, marţi seară, dar şi miercuri, aceasta a fost taxată aspru atât la Antena3 CNN, cât şi la Realitatea, post la care nu cu mult timp în urmă a fost prezentă într-o emisiune unde a prezentat frumuseţile judeţului.

Noapte de chin pentru Alexandra

Alexandra şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă după ce a pierdut o sarcină. După moartea Alexandrei au rămas în urmă trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru și un an.

În noaptea de joi spre vineri tânăra a început să sângereze. Alarmată, a sunat imediat la 112. Era ora 22:51. La scurt timp, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns la domiciliul său, în municipiul Botoșani. La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate. Toată noaptea tânăra a vorbit constant cu soţul său prin mesaje spunându-i în repetate rânduri că are dureri crunte. Cadrele medicale i-ar fi dat un calmat, care nu a avut însă efect, iar ulterior i-ar fi spus că va fi operată a doua zi, când va ajunge la spital medicul său curant.

La 6:40 tânăra trimite un ultim mesaj: “Nu mai pot”. La ora 7:05 îi trimite mamei sale un ultim mesaj: “Nu am aer”.

Peste câteva zeci de minute cadrele medicale i-au anunţat familia că s-a stins.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...