spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

41 de intervenții ale polițiștilor în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 6 acțiuni punctuale și au intervenit la 41 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.970 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Șofer băut ajuns cu mașina în șanțul de pe marginea drumului

La data de 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în localitatea Brehuiești, comuna Vlădeni, s-a produs un accident de circulație, soldat cu victime. În urma deplasării la fața locului, s-a stabilit faptul că un bărbat de 56 de ani, din comuna Vlădeni, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe drumul comunal DC 58, a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar mașina a ajuns în șanțul de pe marginea drumului. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, șoferul autoturismului neavând nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Șofer ilegalist băgat în arest pentru 24 de ore

La data de 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru un bărbat de 53 de ani, din comuna Blândești, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta ar fi condus autoturismul, proprietate personală, în condițiile în care acesta avea suspendat exercitarea acestui drept. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă, ulterior, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Confiscare material lemnos

La data de 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe strada Nicolae Iorga, în orașul Săveni, o autoutilitară condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Avrămeni, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise pe documentele de însoțire nu corespund cu realitatea, întrucât erau diferențe privind cantitatea materialului lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar o parte din cantitate, de aproximativ 2 metri cubi de material lemnos a fost supusă confiscării. Tot marți, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul național DN 29D, pe raza localității Trușești, o autoutilitară condusă de un tânăr de 32 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise pe documentele de însoțire nu corespund cu realitatea, întrucât erau diferențe privind cantitatea materialului lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar o parte din cantitate, de aproximativ 1 metru cub de material lemnos a fost supusă confiscării.

Acțiuni ale polițiștilor pentru respectarea normelor rutiere

La data de 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani și cei ai Polițiilor orășenești Săveni, Ștefănești și Flămânzi au organizat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere grave. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 185 de persoane, au fost controlate 161 de autovehicule, au fost efectuate 124 de testări alcooltest, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.700 de lei. Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării 5 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Zeci de sancțiuni aplicate de polițiști în zona municipiului Dorohoi

La data de 5 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni și Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 49 de persoane, au fost controlate 37 de autovehicule, au fost efectuate 5 testări alcooltest, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.630 de lei. Totodată pentru abaterile înregistrate la regimul rutier a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere.

Acțiune a polițiștilor din Darabani

La data de 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Darabani, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 21 de persoane, au fost controlate 19 autovehicule, au fost efectuate 5 testări alcooltest, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.695 de lei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...