spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTFostul manager al Spitalului Judeţean, demis după cazul Alexandra, a fost numit...

Fostul manager al Spitalului Judeţean, demis după cazul Alexandra, a fost numit şef la o altă instituţie

​Angel Călin, fostul manager al Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, demis din funcție pe data de 23 august, după moartea Alexandrei Ivanov, a fost numit director executiv adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, post pe care-l ocupa din 2018 și din care s-a suspendat înainte de a fi numit manager la Spitalul „Mavromati”, scrie Libertatea.

Anca Apăvaloaie, directorul executiv al AJOFM Botoșani, a confirmat pentru Libertatea că de pe 7 septembrie Iulian Angel Călin a făcut solicitarea ca suspendarea să se ridice și să revină la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

Angel Călin a fost eliberat din funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe data de 23 august de către președintele Consiliului Județean Botoșani, la 5 zile de la moartea Alexandrei Ivanov.

„Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple!”, scria la acea vreme, pe pagina sa de Facebook, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina-Elena Federovici.

Cine este ​Angel Călin

Călin Angel Iulian, membru PSD, a fost viceprimar la Săveni şi secretar de stat în Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Plecat prin ușa din dos de la București, acesta a fost numit manager al Spitalului Județean de Urgență “Mavromati”.

Cunoscut ca venind din sfera de influență a primarului de Săveni Relu Târzioru, economistul Iulian Angel Călin a revenit de la București, unde Ministerul Turismului a fost desființat.

Înainte de a veni la şefia spitalului acesta a încercat să prindă un alt post în Capitală, însă la insistențele șefilor de partid a revenit la Botoșani. Acesta a fost numit, printr-o decizie a președintelui Consiliului Județean, Doina Federovici, ca manager interimar al celui mai mare angajator din județ, deşi avea zero experiență în domeniul sănătății. Acesta a terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani.

Din 1998 este încadrat la AJOFM Botoșani pe postul de consilier superior, iar din 2018 ocupă funcția de director executiv adjunct.

Tânără moartă pe patul de spital 

Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 18 august, la nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese, joi seară, în jurul orei 23.30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. Ea era mama a încă trei copii.

Ulterior toată tura care era de gardă în timp ce Alexandra era la spital a fost suspendată. Recent medicul care era de gardă, în urma audierilor a primit calitatea de suspect în dosar.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...