spot_img
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLocal BTRăzboi între spital şi Casa de Sănătate după moartea Alexandrei. Unitatea sanitară...

Război între spital şi Casa de Sănătate după moartea Alexandrei. Unitatea sanitară contestă sancţiunea aplicată de CAS (video)

Spitalul Judeţean va contesta în instanţă sancţiunea aplicată de Casa de Asigurări de Sănătate în urma controlului făcut după moartea tinerei Alexandra Ivanov.

Managerul Spitalului Județean „Mavromati”, medicul Monica Adăscăliţei,  a declarat că biroul juridic al spitalului a pregătit toate documentele pentru contestarea sancțiunii. ”Contestăm faptul că amenda a fost aplicată pe întreg contractul pe care îl are spitalul cu Casa de Sănătate. A fost luat procentul din întreaga valoare a contractului, iar în momentul în care din întreaga valoare a contractului se pierd acești bani, spitalul are de suferit pe toate părțile, achiziții, medicamente, obiecte medicale, iar pentru noi contează foarte mult fiecare bănuţ la contractul cu Casa și banii care intră în spital, pentru a nu avea lipsă de medicamente și de produse sanitare. (…) Această amendă poate avea repercusiuni negative pe întreaga activitate a Spitalului Județean, iar Spitalul Județean nu este format numai din Secția exterioară Maternitate, ci din foarte multe secții, cu foarte multe probleme”, a precizat Monica Adăscăliței.

Amendă usturătoare aplicată de CAS

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a primit o amendă usturătoare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în cazul Alexandra Ivanov. Astfel, unitatea spitalicească a fost sancționată cu suma de 42.272 lei, respectiv 0,5% din suma contractată pentru serviciile medicale spitalicești.

Potrivit reprezentanților CAS Botoșani, sancțiunea a fost dată ”pentru nerespectarea obligației contractuale prevăzute la art.7, lit.d din Contractul de furnizare servicii medicale spitalicești”, legat de fișa de observație a pacientei Alexandra Ivanov.

”Conform Foii de observație, în intervalul de timp 00.45-07.35 nu au fost acordate pacientei Alexandra Ivanov serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, fiind încălcate de către furnizorul de servicii medicale obligațiile contractuale prevăzute în Contractul de furnizare de servicii medicale spitalicești încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani, care precizează că ”să respecte dreptul la libera alegere de către asigurat a furnizorului, să acorde servicii prevăzute în pachetul minimal de servicii și pachetul de servicii de bază fără nicio discriminare”, susțin reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Viaţă pierdută la Maternitate

Alexandra Ivanov şi-a pierdut viaţa la Materniatate. Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 18 august, la nouă ore după ce a fost internată. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. După moartea Alexandrei, fostul manager al Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, a fost demis.

Toată tura care era de gardă în timp ce Alexandra era la spital a fost suspendată. Recent medicul care era de gardă, în urma audierilor a primit calitatea de suspect în dosar.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
-0.4 ° C
1.6 °
-1.1 °
90 %
1.5kmh
16 %
mie
2 °
joi
1 °
vin
1 °
sâm
-0 °
Dum
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă lucrezi unde trebuie, diferența între accesul liber și parcarea liberă nu mai contează.

EDITORIAL

Nu doar aparent, suntem un popor paradoxal. Un popor pentru care dubla măsură e ceva atât de obișnuit, încât nu doar că nu mai...

EPIGRAMA ZILEI

Pentru că intră fără veste Prin geamuri, uşi sau prin perete, Eu tare cred că moşul este Şiretul ... de la ghete !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...