spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTUn nou val de Covid lovește județul

Un nou val de Covid lovește județul

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat 20 de cazuri noi de coronavirus în județ. Potrivit sursei citate, cele mai multe infectări sunt în municipiul Botoșani, respectiv șapte persoane depistate pozitiv COVID.

De asemenea, patru botoșăneni sunt reinfectați și 16 vindecați. Rata de infectare cea mai ridicată o înregistrează comuna Coșula, respectiv 4,71 la 1000 locuitori, în timp ce în municipiul Botoșani rata de infectare COVID 19 este de 1,28 la mie.
Numărul botoșănenilor care se vaccinează anti COVID este destul de redus la nivelul județului, în ultimele 24 de ore fiind 21 de persoane vaccinate.
Specialiştii sunt de părere că în România este un nou val de coronavirus cu trei mutaţii. În general însă, cazurile de infectări sunt forme uşoare care nu necesită internare în spital.

Sfaturi de la medici

Medicii sfătuiesc oamenii care au simptome de răceală să poarte mască.

Da, avem, se pare, un nou val de coronavirus cu anumite mutaţii selective, trei la număr şi indiferent cums e numesc, toate aceste mutaţii fac un tablou simptomatic uşor, adică e ca şi cum am avea nişte pneumonii virale foarte uşoare. Ceea ce este foarte important de ţinut minte, dacă avem simptome de < răceală>, de <gripă>, e posibil să fie şi o subvariantă de omicron, această SARS-CoV-2. De aceea, să nu ne aruncăm prima dată la antibiotice. Este foarte important pentru că vorbim de pneumonii virale şi să încercăm tratamentul simptomatic. Dacă tratamentul simptomatic nu vedem că în mod clinic nu ne simţim bine, abia atunci să apelăm la ajutorul medicului de familie sau la ajutorul specialiştilor”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...