spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăLocal BTVal de renovări energetice în școlile din Botoșani

Val de renovări energetice în școlile din Botoșani

Primarul Municipiului Botoșani anunță un val de renovări energetice în rândul școlilor din județ. Cosmin Andrei a declarat că valoarea acestora totalizează peste 70 de milioane de lei.

În cadrul conferinței de presă de miercuri, 4 octombrie, primarul Cosmin Andrei a declarat că deja au fost publicate licitațiile pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și se așteaptă oferte din partea constructorilor interesați să le realizeze. Asta după ce în luna februarie a acestui an, municipalitatea a semnat contractul de finanțare.

„Aceste licitații vin ca urmare a eforturilor pe care le-au depus colegii mei în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență și am ajuns la ultima etapă, în care am scos la licitație lucrările pentru renovarea energetică a primelor instituții de învățământ care au documentația finalizată”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Renovări în mai multe școli din Botoșani

Astfel, vor suferi renovări energetice Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, cu o valoare a lucrărilor în cuantum de 25 de milioane de lei și cu termenul de depunere 30 octombrie, Școala Generală numărul 13, în valoare de 11,7 milioane de lei, termen de depunere 16 octombrie, Școala Generală numărul 7, cu lucrări în valoare de 9,8 milioane de lei, termen de depunere 17 octombrie, Școala 10, cuantumul lucrărilor 8,819 milioane de lei, termen de depunere 17 octombrie. De asemenea, în cadrul acestui val de renovări sunt prinse și Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian”, valoare a lucrărilor 8,1 milioane de lei, termen de depunere 18 octombrie, Școala Generală numărul 12, valoare a lucrărilor 6,6 milioane de lei, termen de depunere 19 octombrie și Grădinița cu program prelungit numărul 19, termen de depunere 19 octombrie.

Agenții economici sunt în termen pentru depunerea ofertelor dacă sunt interesați de aceste lucrări pe care le propune municipalitatea.

Primarul a explicat ce vor cuprinde aceste lucrări ,,obiectivul general al acestor proiecte în cadrul Componentei 5, valul renovării, este tranziția către un fond construit, rezilient și verde”.

Cosmin Andrei a adăugat că renovările vor mai include ,,anveloparea clădirilor, renovarea sistemului de alimentare cu energie termică, reabilitarea rețelelor de furnizare a apei de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie, lucrări de instalare, reabilitare, modernizare a sistemelor de climatizare, lucrări de reabilitare, modernizarea instalațiilor de iluminat, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor și alte tipuri de lucrări”.

,,Fața învățământului botoșănean va fi cu totul schimbată”

Acestea sunt doar primele instituții de învățământ care vor beneficia de aceste finanțări, finanțări care vor fi completate de altă licitație care privește dotarea tuturor instituțiilor de învățământ din municipiul Botoșani, în cuantum de 10 milioane de euro. Excepție de la aceste renovări va face doar Liceul Tehnologic ,,Petru Rareș” Botoșani.

,,Este o licitație grea cea pe care o pregătim, cuantumul este foarte mare și vine în completarea lucrărilor pe care le vom face astfel în cât, la sfârșitul acestui program, fața învățământului botoșănean va fi cu totul schimbată, copiii noștri vor avea condiții extraordinare pentru învățat”, a mai declarat primarul.

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.9 ° C
17.6 °
14.4 °
48 %
1.9kmh
98 %
mie
15 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...