spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocal BTLucrările de la Parcul de pe versantul Pacea se apropie cu pași...

Lucrările de la Parcul de pe versantul Pacea se apropie cu pași repezi de final (video)

Lucrările la cel mai mare parc de aventură din Moldova se apropie cu pași repezi de final. Acesta ar urma să fie gata până la finalul acestui an.

Lucrările la parcul de aventuri de pe versantul Pacea sunt într-un stadiu de peste 60%. Termenul de inaugurare este fixat pentru începutul anului viitor, după obținerea tuturor avizelor.

Noul parc vine în completarea Zonei de Agrement Cornișa

Întins pe 21 de hectare, Versantul Pacea va fi un complex în completarea Zonei de Agrement Cornișa. Valoarea proiectului este de 14 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene. Parcul de aventuri va cuprinde 4 foișoare, 12 grătare cu mobilier, 40 mese picnic, 62 bănci smart, skatepark (1.467 mp), zonă pentru jocuri de iarnă – pârtie săniuș și tubing (2.200 mp), Loc de joacă pentru copii (2.000 mp), Zonă paintball (5.000 mp).

Totodată, mai sunt prinse în proiect și o zonă de escaladă (172 mp), piste pentru tir cu arcul (562 mp), 2 căsuțe în copaci, zonă de tiroliană, terenuri de sport – fotbal și baschet (2.091 mp), labirint (920 mp), alei pietonale, piste de alergare și pentru biciclete/role.

În prezent, prinde contur skatepark-ul, clădirea cu birouri și grupuri sanitare şi au fost turnate fundațiile pentru cele patru foișoare. Terenurile de sport au beneficiat de cele mai alerte lucrări, ajungând aproape la final.

Pasaj subteran între Cornișa și parcul de pe versantul Pacea

În acest proiect este cuprins și un pasaj subteran care va lega Cornișa de noul obiectiv. Zeci de botoșăneni își pun viața în pericol traversând neregulamentar drumul național ce vine dinspre Suceava și intră în municipiu. În zona dintre Cornișa și Pacea oamenii fac slalom printre mașinile care trec în viteză. Subtraversarea va face posibil accesul în siguranță dintr-o zonă în alta atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști.

„În prezent, la primăria Botoșani este o licitație în desfășurare pentru amenajarea unei piste de biciclete. Interesant la această licitație este că vom executa o subtraversare astfel încât cetățenii care vor veni în parcul acesta de agrement sau pe partea dreaptă a drumului național, vor putea ajunge la Cornișa”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Proiectul cuprinde amenajarea a 13,5 kilometri de pistă pentru biciclete, cu trei ramuri care vor avea ca punct final Parcul Cornișa. Licitația atinge aproape valoarea de 10 milioane de lei, fără TVA, mai exact 9,6 milioane de lei. Cei interesați pot depune ofertele până pe data de 2 noiembrie 2023.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.2 ° C
13.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...