spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăAdvertorialZece ani de excelenţă în imagistică sărbătoriţi cu o clinică unicat în...

Zece ani de excelenţă în imagistică sărbătoriţi cu o clinică unicat în regiunea Moldovei (video)

Firma Optim Diagnostic a sărbătorit, joi, zece ani de prezenţă în sistemul sanitar botoşănean printr-un eveniment inedit. Reprezentanţii firmei, care este prezentă deja în şase judeţe din ţară, au inaugurat o clinică boutique în Botoșani.

Un concept unicat, care, pe lângă servicii medicale în premieră pentru judeţ, oferă şi o cu totul altă abordare, unde pacientul să se simtă cât mai comod şi să nu fie presat de timp.

Optim DIagnosticSituată pe Bulevardul Mihai Eminescu 39, clinica a fost inaugurată oficial în cursul zilei de joi. Slujba de sfinţire a noii clinici a fost oficiată de un sobor de zece preoţi, condus de părintele protopop Petru Fercal. „Fiecare om este un nou univers. Aici vin oamenii cu nădejde că vor pleca cu un răspuns, cu un medicament, cu un tratament, cu o reţetă. Contează foarte mult ca omul să știe că intră pe mâini bune, aşa cum se spune. Dacă avem credinţă şi respect faţă de semeni, deja se înţelege că aici suntem pe mâini bune”, a spus părintele protopop Petru Fercal.

„Este un concept nou în această regiune”

Claudia Huşman

Şi pentru că după zece ani de experienţă, cei din la Optim Diagnostic au dorit să vină cu un plus în serviciile medicale din judeţ, s-a născut un concept unicat, chiar şi la nivelul regiunii. „Este un concept nou în această regiune. Clinica boutique înseamnă, în primul rând, să oferim calitate, nu cantitate. Nu vrem să avem 20 de pacienți la uşă, ci să acordăm timp şi atenţie totală fiecărui pacient. La noi orice consultaţie, investigaţie, va dura mai mult decât media. Aici dorim să acordăm timp şi să ascultăm fiecare pacient. Este foarte important într-un bun diagnostic. Asta am învăţat şi din experienţa noastră de mai bine de zece ani, dar şi de la medicii tineri cu care colaborăm, toţi din Botoşani. Ne-am dorit ca un pacient, când intră aici, să nu se simtă ca într-un spital. Aici îţi dă impresia unui restaurant, a ceva frumos şi liniştitor. Avem muzică pe fundal, atenţia asura pacientului este completă şi ne dorim ca oamenii să se simtă în largul lor când ne păşesc pragul”, a spus Claudia Huşman, managerul Optim Diagnostic Botoșani. Potrivit acesteia, clinica va colabora cu 12 medici, pentru anestezie, chirurgie, neurologie, neurochirurgie, cardiologie, pediatrie şi neonatologie.

„Vom aduce aici opţiunea de endoscopie şi colonoscopie cu sedare”

Iar ambiţia reprezentanţilor firmei a mers chiar mai departe. Aceştia şi-au propus să ofere servicii în premieră pentru Botoșani şi unele chiar şi pentru Suceava, doar cu medici tineri din Botoșani.

Gabriel Valet

„Am vrut în primul rând să ne diversificăm pe plaja de investigaţii imagistice cu un aparat mult mai performant faţă de ce este acum în Botoșani. Ce am adus acum întruneşte ultimele softuri şi tehnologii ale companiei Siemens. O mare provocare am primit din partea a trei tineri chirurgi din Botoșani şi a trei anestezişti. Vom aduce aici opţiunea de endoscopie şi colonoscopie cu sedare. Având sprijinul medicilor anestezişti, pe plaja de siguranţă, suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Mi-a plăcut această dorinţă a medicilor tineri din Botoșani să trateze aici pacienții, să nu mai plece din Botoșani în alte centre medicale. Dar apoi, am gândit că trebuie să aduc ceva nou şi să facem pe o scară mult mai largă. Partea de explorare a sânului la femei este o altă provocare pentru noi şi am abordat şi acest aspect, iar de la 1 noiembrie vine autorizarea pentru aparatul de mamografie”, a spus Gabriel Valet, administratorul companiei Optim Diagnostic.

Optim Diagnostic este un loc din care niciun pacient nu va pleca nediagnosticat corect

Administratorul companiei spune că medicii tineri cu care colaborează au arătat că vor să devină exceleze în domeniile lor. Iar lucrul cu medici care vin din spitalele de stat aduce un dublu beneficiu pacienţilor, în primul rând. Asta pentru că experienţa acumulată în mediul privat se aplică în spital, şi viceversa. Iar pentru acest lucru, firma Optim Diagnostic investeşte chiar în dezvoltarea profesională a propriilor angajați şi colaboratori.

Optim Diagnostic„Noi în privat investim foarte mult în oameni, nu doar în aparatură. Îi sprijinim să meargă la cursuri, să meargă la congrese, să pregătească lucrări. Le recomand pacienţilor botoşăneni, şi chiar din întrega zonă, să apeleze la noi cu încredere. Această clinică este un loc al tămăduirii, al vindecării, un loc din care niciun pacient nu va pleca nediagnosticat corect. Pacienţii să aibă în continuare încredere în medicii de aici. Lucrez de mult timp cu doamna doctor Zaboloteanu, cu domnul doctor Kiss şi împreună am reuşit să facem sedări la copii de ani de zile. Acum vom veni cu altceva nou pentru copii în această clinică. Vrem în permanenţă să aduce un plus pentru pacienții botoşăneni”, a încheiat Gabriel Valet, administatorul companiei care deţine Optim Diagnostic.

Centrul inaugurat, pe 19 octombrie, oferă pacienților posibilitatea efectuării de investigații de tip rezonanță magnetică, endoscopie digestivă superioară și inferioară, ecografii și mamografii. RMN-ul Magneton Amira BioMatrix System 1,5 Tesla oferă o combinație unică de tehnologie de tip rezonanță magnetică, softuri și aplicații clinice. Clinica se află și în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani. Numerele de telefon disponibile pentru programări: 0740727272 sau 0745727272.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...