spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTBani investiți pentru sănătatea dentară a elevilor botoșăneni (video)

Bani investiți pentru sănătatea dentară a elevilor botoșăneni (video)

De astăzi, municipiul Botoșani are trei cabinete stomatologice școlare. Cel inaugurat astăzi se află în incinta Liceului Tehnologic ,,Alexandru cel Bun” Botoșani, dar de serviciile acestuia se pot bucura și elevii de la alte unități de învățământ.

În cabinet încă se pun la punct detalii referitoare la dotarea cu materialele necesare, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică mai trebuie să dea avizul conform căruia totul este în regulă și cabinetul poate funcționa. În prezent, acolo este singur medic stomatolog care ar mai avea nevoie de o asistentă, dar pentru acest post se va organiza concurs în perioada următoare, respectiv 4– 7 decembrie.

,,Putem ajuta pacienții și părinții copiilor care nu-și pot permite un tratament stomatologic într-o clinică privată”

„Putem ajuta pacienții și părinții copiilor care nu-și pot permite un tratament stomatologic într-o clinică privată. Tratamentele de urgență și aici pot intra la copii pulpitele, extracțiile dentare dacă au nevoie. O să mă ocup foarte mult de tot ce înseamnă partea de profilaxie, mai ales în rândul copiilor de la grădiniță, am înțeles că sunt mulți și de grădiniță și nu numai, prin sigilare, prin programe de profilaxie, prin fluorizări, ca să dobândească o igienă orală sănătoasă care poate crește calitatea vieții”, a spus medicul stomatolog, Mirela Simion.

Aproape un sfert dintre elevii din cadrul Liceului Tehnologic ,,Alexandru cel Bun” Botoșani sunt navetiști, mai exact 188, iar serviciile medicale stomatologie reprezintă pentru aceștia un real ajutor. Atât prin prisma timpului economisit, cât și a costurilor mari impuse de un cabinet privat.

„Mă bucur foarte mult că am reușit să facem acest cabinet datorită faptului că avem copiii din jurul Botoșaniului care fac naveta. Din 815 elevi, avem 188 care fac naveta și mă bucur foarte mult că acești copii vor avea posibilitatea să vină în cabinet. Mă mai bucură și faptul că doamna doctor este foarte tânără și o să le placă foarte mult copiilor să vină cu plăcere la acest cabinet”, a spus profesoara Brândușa Oltean, director adjunct al Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani.

,,Sănătate la stat ca la privat”

Investiția pentru cabinetul stomatologic s-a ridicat la suma de aproximativ 150.000 de lei și a fost posibilă datorită banilor de la bugetul local.

„Atunci când am început acest mandat am spus că îmi doresc ,,sănătate la stat ca la privat”. Este un aspect pe care îl tratăm, cu sănătatea copiilor noștri. Suntem astăzi aici, am deschis al doilea cabinet stomatologic. Sunt încântat că o avem pe doamna doctor aici, după un concurs cu opt candidați care s-au înscris la Primăria Botoșani pentru postul de medic. Putem primi copiii de la toate unitățile de învățământ, cu precădere de la cele din zonă”, a spus primarul Cosmin Andrei.

La începutul acestui an, a mai fost deschis un alt cabinet stomatologic la Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani. Acesta a prezentat un interes sporit în rândul elevilor, o arată numărul celor consultați, 500 la număr. Dintre aceștia, 300 de copii au primit sfaturi privind igiena orală. Totodată, un alt cabinet cu servicii stomatologice se află și în incinta Liceului Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.7 ° C
13.8 °
10 °
82 %
2.4kmh
95 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...