spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTFilierele mafiote ale puşcăriaşilor ajung şi în WC-uri (video)

Filierele mafiote ale puşcăriaşilor ajung şi în WC-uri (video)

După ce în ultima perioadă au ieşit la iveală adevărate reţele de înşelătorii prin telefon din penitenciar, acum apar şi posibilele explicaţii. Deţinuţii nu au voie cu telefoane mobile, însă soluţiile pe care le găsesc pentru a încălca regulile sunt demne de scenarii de film.

telefoaneUna dintre metode a fost descoperită, din întâmplare, de către angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgențe. Personalul care se ocupă de curăţenia grupurilor sanitare din Urgențe a găsit, în mai multe rânduri, telefoane mobile sau componente ale acestora. Acestea erau lipite cu bandă adezivă fie în spatele toaletelor, fie sub chiuvete. Imediat au fost prezentate conducerii unităţii, care a raportat incidentele către organele competente.

„Le mulţumesc celor care fac parte din personalul auxiliar din cadrul UPU, pentru că dau dovadă de vigilenţă şi asta arată şi faptul că sunt foarte exigenţi atunci când fac curăţenie. Deşi sunt camere de supraveghere pe holuri, iată că astfel de incidente au loc, dar personalul nostru îşi face datoaria. Am făcut o sesizare la Poliţie şi vom discuta şi cu cei de la Penitenciar aceste aspecte”, a precizat medicul Monica Adscăliţei, managerul Spitalului Județean de Urgenţă.

Autorităţile nu pot face nimic

În mai multe ocazii, din luna iulie şi până acum, planurile unor deţinuţi au fost astfel dejucate.

telefoane

Nu se știe, însă, care erau destinatarii acelor telefoane, deşi pe fir au intrat şi poliţiştii. Oamenii legii spun că pentru moment nu se poate lua vreun fel de măsuri.

„Am fost sesizaţi de personalul medical ca au fost găsite într-o baie. Deocamdată nu avem date din care să reiasă comiterea vreunei fapte de natură penală sau contravențională”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Situaţiile de acest gen au ajuns şi la urechile agenţilor care îi însoţesc pe deţinuţi la Urgențe. Din acest motiv, de multe ori aceştia sunt precedaţi de mascaţii de la trupele SAS, care intră şi verifică şi ei toaletele de la Urgențe.

telefoane telefoane

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
39 %
3.1kmh
90 %
lun
20 °
mar
25 °
mie
17 °
joi
16 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...