spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalZeci de enoriași prezenți la Procesiunea cu Sfintele Moaște de la Biserica...

Zeci de enoriași prezenți la Procesiunea cu Sfintele Moaște de la Biserica Vovidenia (video)

Zeci de botoșăneni au participat, luni după-amiază, la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani, la Procesiunea cu Sfintele Moaște. Cu lumânări în mâini, enoriașii și-au mărturisit credința și comuniunea.

Racla cu moaştele Sfinţilor Ecaterina, Efrem cel Nou, Ioan Rusu şi Ierarh Ignatie au fost scoase din lăcașul de cult în cadrul unui ceremonial religios prilejuit de marcarea hramului bisericii.
Momentul a fost urmat de Vecernia și Litia hramului Intrării Maicii Domnului în Biserică, sărbătoare pe care creștin ortodocșii, dar și catolicii o prăznuiesc în fiecare an pe 21 noiembrie. “Noi, creștinii, suntem chemați să fim sfinți și curați nu doar în Biserică, și nu doar în timpul sfintelor slujbe, ci și în exteriorul Bisericii, în casă, la locul de muncă, la școală, și atunci când suntem în concediu, și când suntem obosiți, stresați sau când suntem odihniți, să manifestăm viață curată, viață sfântă, iar Sfintele Moaște ne aduc aminte că și noi avem chemarea Mântuitorului”, a precizat preotul Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia Botoșani.

Prin pelerinajul de luni seară, enoriașii se pregătesc pentru momentul cel mai important al hramului: sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

Sărbatoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserica este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Este sarbatoarea in  amintirea zilei in  care,  potrivit traditiei, Sfintii Ioachim si Ana au adus pe fiica lor Maria, in varsta de trei ani, la templu. Ea va ramane la templu pana la varsta de 15 ani, ca una care, inca inainte de zamislire, fusese harazita Domnului, de catre pa­rintii ei.

Sărbătoarea va continua și miercuri, 22 noiembrie, de la ora 8.00, când se va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de Pomenirea Ctitorilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...