spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Acțiune de amploare a polițiștilor în orașul Ștefănești

La data de 21 noiembrie 2023, în intervalul orar 07:00-12:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune cu efective mărite, beneficiind de sprijinul Serviciului Rutier și a polițiștilor din cadrul celorlalte subunități de poliție, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare depășirea regimului legal de viteză.

Polițiștii au fost prezenți pe arterele rutiere din orașul Ștefănești, precum și a celor 7 comune arondate Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, cu autospeciale dotate cu aparate radar,  pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere și care reprezintă un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Astfel, în filtrele rutiere instituite în zonele în care s-a acționat au fost controlate 120 de autovehicule, 73 dintre acestea fiind oprite pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei și a fost constatată o infracțiune de conducere fără permis.

La plimbare cu permisul expirat

Un bărbat de 48 de ani, a fost oprit de polițiști în timp ce se deplasa cu autoturismul pe drumul național 29 D, în comuna Durnești, întrucât rula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată din luna octombrie a.c., pentru faptul că a condus cu viteză excesivă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Conducător auto depistat de polițiști, chiar după comiterea unui accident rutier. Acesta se afla sub influența alcoolului.

La data de 21 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier în timp ce se deplasau cu autospeciala de poliție pe Calea Națională, au observat un autoturism care staționa pe marginea părții carosabile, având luminile de avarie pornite.

Polițiștii au identificat în proximitatea autoturismului, o femeie de 60 de ani, despre care s-a stabilit că a fost victima unui accident de circulație. Aceasta se deplasa, în calitate de pieton, pe trecerea de pietoni amenajată pe Calea Națională, împrejurare în care a fost acroșată de autoturismul respectiv.

Ulterior, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 50 de ani, din comuna Vlăsinești. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Accident rutier produs de un bărbat aflat sub influența alcoolului

La data de 21 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe Bulevardul George Enescu s-a produs un accident rutier, iar unul dintre conducătorii auto este posibil să se afle sub influența alcoolului.

Un bărbat, de 48 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul George Enescu, către strada Marchian, a pătruns în intersecția cu Aleea Școlii și a efectuat viraj la dreapta, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o tânără de 20 de ani, din comuna Prăjeni, rezultând rănirea acesteia din urmă.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 48 de ani. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Șofer fără permis scos din trafic

La data de 21 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul comunal 51, în comuna Cristești, un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, din comuna Coșula.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Bărbat sancționat pentru transport public neautorizat

La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta trei persoane,  în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru următoarele 6 luni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...