spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Peste 140 de sancțiuni aplicate și 11 permise de conducere reținute de polițiști 

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale și au intervenit la 51 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere.

De asemenea au fost puse în executare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Tineri condamnați pentru tentativă de omor

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au identificat un tânăr, de 29 de ani, din orașul Săveni, pe numele căruia era emis de către Tribunalul Botoșani, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

De asemenea, tot joi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au identificat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Trușești, pe numele căruia era emis, de către Tribunalul Botoșani un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Cei doi tineri au fost identificați în localitatea de domiciliu, fiind reținuși și ulterior escortați către Penitenciarul Botoșani

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru verificarea transportatorilor de mărfuri și persoane

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea vehiculelor de transport marfă și persoane, în raza de competență.

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 20 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane și mărfuri, respectiv lipsa biletelor de transport și lipsa documente speciale pe care trebuie să le dețină conducătorul auto la bord. Totodată, au fost depistate și încălcări ale legislației privind taximetria.

Acțiune a polițiștilor din Flămânzi, pentru siguranța cetățenilor

La data de 23 noiembrie 2023, intervalul orar 09:00-13:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi au acționat în zona de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

Astfel, activitatea s-a desfășurat pe principalele artere rutiere, fiind controlate 32 de autovehicule, prilej cu care 10 dintre conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de peste 3.500 de lei. Unul dintre conducătorii auto a fost sancționat pentru transport de material lemnos fără documente legale.

Astfel, polițiștii au oprit pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din județul Suceava, care transporta 2,4 metri cubi de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire nu corespund cu realitatea faptică, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos care nu se regăsea în documente a fost supus confiscării.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
56 %
0.5kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...