Sârbii resping extrădarea lui Ghiţă

1

Curtea Supremă a Serbiei a respins ieri solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, anunţă presa sârbă, care precizează că în acest caz decizia finală revine Curţii de Apel. Curtea a anunţat într-o declaraţie că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice.

Din aceste considerente, instanţa nu a putut decât să respingă cererea de extrădare. Cazul a fost transmis Curţii de Apel, căreia îi aparţine decizia finală în acest caz.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.  Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

Pe 7 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara că statul român se află în procedură de extrădare în cazurile Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea, în cazul lui Ghiţă fiind făcută cererea de extrădare transmise completările solicitate de Serbia.

Sebastian Ghiţă este cercetat sau judecat în cinci dosare penale, iar pe numele lui există un mandat de arestare emis în lipsă. El a fost achitat în primă instanţă în dosarul în care era acuzat că a obţinut ilegal informaţii de la şefi ai Poliţiei şi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Prahova, precum şi într-un dosar în care era judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. Cam multi psdisti se balangane cu asemenea infractiuni prin dosare ce le au deschise la DNA , daca vine GHITA si va fi condamnat e jelanie mare la PSD , de preferat sa zaca in SERBIA cu verdictul pus de ei , iar ai nostrii interesati sigur intretin , financiar bineinteles , aceasta stare de lucruri . Ceea ce acuza GHITA de mult s-a curatat , de acuma poate vine dreptatea si lamureste ce apara GHITA .

se încarcă...