spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNaționalBâlbe, erori şi glume nesărate la raportul ministrului Tineretului şi Sportului

Bâlbe, erori şi glume nesărate la raportul ministrului Tineretului şi Sportului

Cel mai tânăr membru al Guvernului Dăncilă, Ioana Bran, ajunsă ministrul Tineretului şi Sportului la 31 de ani fără a practica vreodată vreun sport, şi-a prezentat ieri bilanţul. Tânăra a citit o prezentare în care s-a lăudat cu tabere pentru tineret, patru şedinţe de lucru pentru organizarea Euro 2020 sau o lege a Tineretului. A recunoscut apoi că nu a făcut niciun demers pentru construirea unei săli polivalente, promisă de PSD sau că nu a dat nici un leu tenisului, cel mai performant sport al României în ultimul an. Nu au lipsit nici greşelile gramaticale.

„160 de tineri cuprinşi între 15 şi 20 de ani”, este formularea transmisă jurnaliştilor de Ioana Bran, formula corectă fiind: „160 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani”. Nu a fost singura, însă. „Au fost alocaţi o sumă similară ca în anul precedent”, a continuat ministrul. Forma corectă fiind: „A fost alocată o sumă similară ca în anul precedent”.

La şase luni de mandat, vizibil emoţionată, Ioana Bran a citit realizările Ministerului: „S-a constituit o comisie de amorţi… amorni…armonizare a legislaţiei cu dispoziţiile Legii 69/2000, legea sportului, se afla în stadiul de formulare a propunerilor de modificare şi complemen… aah.. completare alte trei acte normative”. La realizări a fost trecută şi Legea Tineretului, dar mai dificil a fost să o explice.

În 2017, România a fost nevoită să mute la Cluj Campionatele Europene de Gimnastică, pe care ar fi trebuit să le găzduiască la Bucureşti, pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului nu a fost în stare să construiască o sală de sport. De asemenea, meciurile de tenis ale echipei de Fed Cup au fost mutate tot la Cluj, din aceeaşi cauză.

 

Sportivii, puşi să ţină dietă

 

Gafele făcute de ministrul Tineretului şi Sportului au continuat şi la conferinţa de presă, când un jurnalist a întrebat-o ce părere are despre faptul că un sportiv din lotul naţional de kaiac-canoe are o diurnă zilnică de doar 25 de lei. Amuzată iniţial de întrebare, Ioana Bran a încercat să dea o explicaţie, comparând diurna sportivilor cu cea a unui demnitar, care este de 17 lei.

Jurnalistul a insistat şi a întrebat-o pe Ioana Bran cum poate un sportiv să se hrănească o zi întreagă din această sumă. Ministrul a venit cu o explicaţie şi a precizat că oricum sportivii trebuie să se menţină într-o anumită greutate: „Eu nu spun că situaţia este una uşoară, spun doar că şi aceştia au nevoie de a avea o dietă în funcţie de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul, chiar, din cunoştinţele mele, aceştia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze, pentru că altfel riscă să dezechilibreze puţin şi modul cum s-au obişnuit pe partea de antrenament”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...