Iohannis vrea demisia guvernului

0

România nu este pregătită pentru preluarea preşedinţiei UE, a spus preşedintele Klaus Iohannis. Este încă unul din motivele pentru care actualul guvern trebuie înlocuit, a spus şeful statului la întâlnirea cu primarii. „Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, pe care sper că o aveţi chiar dacă nu vă priveşte direct. E vorba de anul 2019, de la 1 ianuarie 2019 România va prelua preşedinţia Consiliului UE, poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat de jurnalişti şi am spus că vom face faţă rezonabil, dar între timp lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai înţeleg responsabilităţile pentru diferite sectoare, persoane care ar trebui să se ocupe de chestiuni europene pleacă sau sunt demişi şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi”, a spus Iohannis.

Potrivit preşedintelui, necesitatea politică este „înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă”. „Nu e este nicio perspectivă de bună guvernare, nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene, aceste lucruri sunt foarte grave”, a continuat preşedintele. El le-a transmis primarilor de municipii că ceea ce s-a realizat în oraşele pe care le conduc li se datorează lor, nu actualului Executiv.

 

Dragnea: „Fiecare cu obsesiile lui”

 

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a catalogat drept minciuni afirmaţiile lui Iohannis: „Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are aceste obsesii din noaptea alegerilor din decembrie 2016. Liderul PSD a completat: ”Sunt deja din ce în ce mai mulţi români are nu se mai lasă păcăliţi de minciunile lui Iohannis. De doi ani de zile ne-a tot minţit, nu pe noi, a tot spus că nu sunt bani de pensii, că nu se pot acorda facilităţi fiscale în acelaşi timp cu creşteri de pensii şi cu creşteri de salarii, că nu o să ne încadrăm în deficitul de 3%. Numai minciuni”.

Dragnea susţine că Guvernul este pregătit să preia preşedinţia Consiliului UE şi să o transforme în succes.

Liderul social-democrat afirmă că „este incalificabil din partea unui şef de stat” să facă astfel de declaraţii.

Deja ai votat!