Guvernul a demis prefectul Capitalei

0

Guvernul a decis ieri încetarea mandatului prefectului de Bucureşti, Speranţa Cliseru, a anunţat, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. Decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, condus de Carmen Dan.

Speranţa Cliseru este o apropiată a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, cea care recent a rămas fără mai multe funcţii în PSD. Cliseru a avut mai multe contre cu ministrul Carmen Dan, după intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august.

De altfel, Carmen Dan şi mai mulţi social-democraţi au arătat cu degetul spre Cliseru în ceea ce priveşte persoana responsabilă de aprobarea ordinului de intervenţie în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august, când zeci de persoane au fost rănite. De la aruncarea vinei pe prefectul Capitalei a început conflictul între Gabriela Firea şi Liviu Dragnea, în condiţiile în care şeful PSD a încercat slăbirea forţei primarului Capitalei. Până la urmă, Gabriela Firea a rămas fără funcţiile pe care le deţinea, adică preşedinte al PSD Ilfov şi Bucureşti, dar şi cea de vicepreşedinte al PSD.

+0 -0
se încarcă...