Moţiunea de cenzură a adunat mai puţine voturi decât semnături

0

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă ieri de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a menţionat că au votat „pentru” 161 de parlamentari (cu două voturi mai puţine decât semnături) şi trei „împotrivă”. Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de minim 233 de voturi în favoarea sa.

În timpul dezbaterii, reprezentanţii Opoziţiei au avut discursuri foarte dure la adresa premierului Dăncilă, cel mai acid fiind deputatul liberalul Florin Roman. „În urmă cu 29 de ani am scăpat de Ceauşescu, am scăpat de dracul şi am dat de tac-su, pe care îl cheamă astăzi Liviu Dragnea. Doamnă prim-ministru, vă rog sincer să vă priviţi în oglindă, acolo o să-l vedeţi pe domnul Dragnea şi o să mai vedeţi că sunteţi un prim-ministru mânjită pe mâini cu sângele românilor. Mai întâi în 10 august şi îmi pare rău că nu i-am văzut astăzi alături de Carmen Dan pe prietenii ei de suflet… PSDragnea a început să guverneze cu bulanul, aţi vărsat sânge nevinovat şi cei vinovaţi veţi plăti pentru asta. Acum torpilaţi Justiţia şi vreţi să transformaţi instituţiile în bulan. Mă uit în ochii dumneavoastră, doamna Dăncilă, şi vă întreb: Credeţi în Dumnezeu? Puteţi dormi liniştită noaptea? Nu vă bântuie chipurile românilor bătuţi în 10 august cu bestialitate? V-aţi mânjit mâinile cu sânge. Aţi umplut străzile cu criminali, violatori şi tâlhari care ne atacă copiii”, a afirmat Roman, în plenul Parlamentului.

El a adăugat că singura cale este ca premierul Dăncilă să-şi dea demisia. „Nu veţi fi iertată niciodată! Cereţi-vă iertare românilor şi daţi-vă demisia, este singura cale de ieşire onorabilă. România trezeşte-te!”, a încheiat Roman.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că textul moţiunii de cenzură este profund neserios, a precizat că a schimbat miniştrii care au rămas în urmă şi că va mai schimba oricâţi va fi nevoie. „Strigaţi de câte ori vreţi «Demisia», eu vă spun un singur lucru: Nu îmi dau demisia… pentru că am certitudinea că România merge pe drumul cel bun, că românii apreciază măsurile pe care le luăm, că pot să reprezint România cu demnitate, am certitudinea că fără ajutorul dvs – că este clar că nu-l vom avea – vom putea avea o preşedinţie  de succes la Consiliul Uniunii Europene”, a spus Dăncilă.

Parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR au fost prezenţi în sală, dar nu au votat.

+0 -0
se încarcă...