Fost şef al Casei de Sănătate, judecat pentru mită

0

Lucian Duţă, fost director al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost trimis ieri în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat că a luat şpăgi în valoare de 6,3 milioane de euro.

Lucian Duţă a fost trimis în judecată sub control judiciar pe cauţiune sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. „În perioada 2010-2012, inculpatul Duţă Nicolae Lucian, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanţii a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adiţional sau contract pe care l-a semnat în această calitate şi a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare şi 800.000 euro în numerar. Sumele de bani au fost remise inculpatului Duţă Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranşe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile şi cu conturi bancare deschise în Elveţia”, arată procurorii anticorupţie.

Procurorii au dispus măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveţia, asupra unui teren cu construcţie S+P+4, asupra a trei apartamente şi asupra unui autoturism.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Pe 4 aprilie, DNA anunţa că i-a fixat lui Duţă o cauţiune de 4,5 milioane de lei.

+0 -0
se încarcă...