eighteen − eight =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Un elicopter tip şcoală a aterizat forţat, vineri, în localitatea Strejnic din judeţul Prahova. Ambele persoane din elicopter au supravieţuit, incidentul fiind considerat unul minor.

Şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti anchetează cauzele incidentului aviatic din Prahova, un procuror mergând la locul în care un elicopter de mici dimensiuni Robinson 22, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civile, a fost implicat în accident.

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi poliţiştii de la transporturi feroviare au mers pentru cercetări la Strejnic, pentru a ancheta cauzele incidentului aviatic.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 09.30, pe aerodromul Strejnic, un elicopter de mici dimensiuni Robinson 22, cu înregistrarea YR-MDV, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civile, a fost implicat într-un eveniment de aviaţie, soldat cu distrugerea aeronavei, transmite Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„O echipă de investigatori a Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile se deplasează la locul evenimentului. Alături de organele abilitate de investigare a evenimentului, s- a constituit şi o comisie internă de investigaţie a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, pentru a determina cauzele producerii acestui eveniment”, potrivit sursei citate.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă transmite că nu s-au înregistrat apeluri prin intermediul serviciului 112, referitoare la vreun incident aviatic în judeţul Prahova.

ISU Prahova a verificat însă situaţia la Şcoala de Aviaţie Strejnic, care a informat că în momentul efectuării unei manevre de aterizare un elicopter a atins cu partea din spate solul.

Cele două persoane aflate la bord nu necesită îngrijiri medicale.

Potrivit unor surse din Poliţie, elicopterul tip şcoală a aterizat forţat în localitatea Strejnic din judeţul Prahova.

Ambele persoane din elicopter au supravieţuit.

Potrivit primelor informaţii, elicopterul nu a fost avariat.

„Concret, a atins cu <coada> pista de aterizare”, au spus sursele citate, potrivit cărora incidentul este considerat minor.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...