Guvernul amețește numărul de teste făcute în 24 de ore. 325 de noi cazuri

0

Grupul de Comunicare Strategică a furnizat numărul de cazuri noi de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Inițial au fost comunicate 325 de cazuri noi la doar 1877 de teste efectuate, ceea ce era extrem de alarmant.

La sesizarea ziariștilor că numărul de teste este mult prea mic, reprezentanții guvernului au revenit și au transmis că sunt efectuate de fapt 12.236 de teste.

Numărul de teste efectuate și de cazuri nou descoperite de COVID-19 a fost corect raportat de INSP Ministerului Sănătății dintr-un bun început, au explicat pentru SpotMedia.ro surse din sistemul sanitar. La nivelul departamentului de Comunicare din ministerului Sănătății tabelele au fost greșit citite și numărul total de teste efectuate a fost modificat radical și transmis mai departe Grupului de Comunicare strategică.

La rândul sau, Grupul de Comunicare Strategică a făcut publice datele greșite fără să considere necesară o verificare la sursă a cifrelor primite la Ministerul Sănătății.

Când greșeală a fost identificată, GCS a preferat să transmită că până la primul comunicat nu fuseseră adunate datele din toate centrele de testare, ceea ce greu să fie adevărat, ținând cont de faptul că desi numărul de teste a fost corectat, numărul celor pozitive nu a crescut. Statistic e imposibil că toate testele pozitive să fie concentrate în mai puțin de o șesime din totalul testelor realizate.

+5 -2
se încarcă...