ALERTĂ de incendiu la Spitalul Marius Nasta din București, la secția mobilă ATI

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde sunt internaţi aproximativ 6-7 pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern scoate fum şi zeci de echipaje de intervenţie se află la unitatea medicală. Zeci de pompieri se află la fața locului. Șapte pacienți au fost evacuați.

Mangerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că a fost vorba despre un generator la care, la un moment dat, s-a produs o flamă deschisă, ceea ce a declanșat alerta și mobilizarea.

Nu a fost vorba despre incendiu, iar acum lucrurile sunt sub control. Pacienții au fost mutați în clădirea Institutului, doi în secția de terapie intensivă pentru COVID, iar ceilalți cinci pe secție.

Niciunul dintre pacienți nu este intubat, a precizat Beatrice Mahler.

Managerul a explicat că deși în clădirea spitalului erau locuri la terapie intensivă, acești pacienți erau ținuți în unitatea mobilă ATI din curtea Institutului, pentru că erau bolnavi care aveau nevoie de ventilație non-invazivă, dar erau cu risc iminent de a fi intubați, iar personalul care deservea unitatea mobilă era pregătit special pentru astfel de situații, astfel că pacienții beneficiau de o monitorizare mai atentă.

Unitatea mobilă ATI din curtea spitalului „Marius Nasta” funcționează din octombrie și fusese închisă în această săptămână pentru dezinfecția periodică, fiind redeschisă vineri.

Echipajele de pompieri și SMURD se retrag de la Institutul „Marius Nasta”, dar, potrivit procedurilor, va rămâne totuși pe loc un echipaj de pompieri.

Deja ai votat!