Ninge abundent. Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe din țară

0

Codul galben de ninsori a adus ninsori abundente și pe alocuri viscolite în mai multe județe din țară. Se circulă în condiții de iarnă, informează Poliția Română. A nins mult și în zonele montane, astfel că turiștii s-au putut bucura de pârtii ca-n plin sezon. În Masivul Postăvarul stratul de zăpadă a ajuns la 90 de centimetri. 

Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe din țară

Și circulaţia pe toate drumurile naţionale din judeţul Botoşani se desfăşura, miercuri dimineaţă, în condiţii de iarnă, pe fondul ninsorilor abundente care afectează judeţul, potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale (SDN), citați de Agerpres.

Potrivit acestora, pe reţeaua de drumuri de interes naţional intervin 25 de utilaje, care acţionează atât pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, cât şi pentru împrăştierea de material antiderapant.

Reprezentanţii SDN Botoşani susţin că drumurile cele mai afectate de ninsoare şi viscol la câmp sunt DN 29, care face legătura între municipiul Botoşani şi Suceava şi DN 29C Cucorăni- Siret. Pe aceste drumuri, partea carosabilă este acoperită parţial cu zăpadă înmuiată, iar vizibilitatea coboară local sub 100 metri.

Strat de zăpadă de aproape un metru la munte

Este iarnă în toată regula în zonele montane, iar turiștii profită de stratul nou de zăpadă. În Poiana Brașov, zilele acestea sunt foarte multe persoane venite la schi. În Poiana Brașov ninge ca în povești. Dacă în weekend în Masivul Postăvarul stratul de zăpadă era de 70 de cm, acum acesta a ajuns la 90 de cm. 

Meteorologii precizează faptul că în aceste zile cantitățile de apă vor depăși 25-35 litri pe mp, iar la nivel izolat, 40-70 litri, în condițiile în care media climatologică din punct de vedere al cantităților de precipitații pentru martie se situează între 38-40 litri.

Deja ai votat!
se încarcă...