spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăNaționalGeorge Simion: "Se va încerca inclusiv eliminarea noastră fizică"

George Simion: „Se va încerca inclusiv eliminarea noastră fizică”

George Simion, președintele partidului extremist AUR, a declarat duminică la RTV, televiziunea fondată de fostul membru in Comisia de control SRI Sebastian Ghiță, că ”se va încerca inclusiv eliminarea noastră fizică”.

Potrivit G4Media, acesta a făcut declarația în contextul dosarului în care e implicat Dan Diaconescu, despre care a spus că ”s-ar putea să vedem că peste trei ani dosarul se va închide pentru că nu există fapte”.
Declaraţiile sale sunt extrem de similare cu ale fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, care spunea, în 2018, că ar fi fost vizat de patru asasini cazați la Hilton. Nici Simion şi nici Dragnea nu au vreo probă care să susţină declaraţiile.

”Nu m-am văzut cu nici un spion rus”

În cadrul aceleiaşi emisiuni liderul AUR a negat şi că s-ar fi întâlnit la Cernăuți cu un spion rus, acuzații făcute de un fost ministru moldovean al Apărării și un director actual din serviciul secret al armatei ucrainene.

”Nu m-am văzut cu nici un spion rus. La Cernăuți m-am văzut doar cu românii, comunitate discriminată în ce privește predarea limbii române. Pentru faptul că le-am luat apărarea, că am vorbit de adevărul istoric și nelegiurile Ucrainei pe Bîstroe, că acum le iau apărarea agricultorilor, poate i-au deranjat pe cei care promovează propaganda oficială. Eram un copil pe vremea aceea, ce interes aveau serviciile ruse să se vadă cu mine? Eu vorbesc româna și engleza. Cu cine m-am văzut la Cernăuți am poze, sunt publice. E exclus așa ceva. Ce să dezmintem? Dezmințim la dvs”, a spus Simion la RTV.

Derapaj la adresa presei

George Simion a avut și un derapaj la adresa G4Media, vorbind despre ”bandele putiniste G4, care fac serviciul lui Putin în chestiunea asta (a presupusei întâlniri de la Cernăuți – n.red.). Suntem al doilea partid în țara asta, punem România pe primul loc. Nu suntem racolați nici de CIA, nici de Mossad”, a spus Simion.

Formularea folosită de George Simion în atacul său la adresa G4Media a fost identică cu cea utilizată de postul România TV în 28 martie. Atunci, în emisiunea Punctul Culminant moderată de Victor Ciutacu, România TV a titrat pe burtieră ”Bandele G4, atac putinist paranoic la sănătatea lui Iohannis”, cu referire la un articol despre ticul președintelui, care își freacă frecvent verigheta, în aproape toate aparițiile publice.

Simion are interdicţie pentru a intra în Ucraina şi Republica Moldova

În timpul emisiunii, Simion a recunoscut că are interdicție de intrare în Ucraina încă din 2020. Întrebat de moderator de ce are interdicție de intrare în Ucraina, Simion a spus ”pentru că vorbesc de niște realități. Ucraina a primit mult ajutor de la români, care și-au deschis casele pentru ei. Ăsta e răspunsul Ucrainei. Pentru că vorbesc de România Mare, care e o realitate istorică, sigur ca am deranjat. Am vorbit de masacrul de la Lunca, de la Fântâna Albă”.

El a mai spus că face apel la SRI și SIE să spună cine sunt agenții altor țări în România.

Simion are interdicție să intre şi în Republica Moldova până în 2023. Interdicția este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
39 %
1.9kmh
100 %
joi
21 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...