spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăNaționalCirculația pe Transfăgărășan se realizează cu viteză redusă

Circulația pe Transfăgărășan se realizează cu viteză redusă

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri, dar, în același timp, unul dintre cele mai solicitante pentru conducătorii auto.

În ultima perioada, în special în weekend, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 7C –Transfăgărășan. Polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii sibieni, acționează în zonă, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui climat de siguranță rutieră, cu două echipaje cu motociclete, dar și echipaje auto din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Sibiu.

Polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto ca, înainte de a pleca spre acest drum, să se informeze cu privire la situația traficului din zona ce urmează să fie tranzitată. De asemenea, mașina trebuie echipată corespunzător și trebuie realizată o revizie tehnică pentru siguranța că aceasta se afla într-o stare optimă pentru drum.

„Circulația pe Transfăgărășan se realizează cu viteză redusă, mai ales pe sectoarele unde sunt curbe, sau în condiții de vizibilitate redusă sau carosabil ud. Atunci când asfaltul este umed, este necesară respectarea distanței corespunzătoare, ca în cazul în care este necesară o frână bruscă, aceasta sa nu provoace un accident în lanț.

Îi sfătuim pe conducătorii auto ca, în cazul în care zona unde doresc să staționeze nu este prevăzută cu parcare amenajată, să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, astfel încât să nu afecteze fluența traficului”, precizează IPJ Argeș.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...