spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăNaționalExplozie urmată de un incendiu, în curtea spitalului Nicolae Robănescu din Capitală

Explozie urmată de un incendiu, în curtea spitalului Nicolae Robănescu din Capitală

Un incendiu puternic a izbucnit marți seara, în curtea Spitalului Nicolae Robănescu, în strada D. Minca din Capitală, după ce un transformator a explodat. 110 copii au fost transferați la spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria S. Curie”. Șeful DSU, Raed Arafat transmite că nimeni nu a fost rănit și copiii au fost evacuați în siguranță.

Potrivit G4media, incendiul s-a produs la un transformator, după ce ar fi avut loc o explozie. Mai precis, directorul medical al Spitalului, Andrada Mirea, a relatat că a avut loc o pană de curent, apoi, când energia a revenit, transformatorul care era nou a explodat și a izbucnit incendiul. Focul s-a propagat și la două autoturisme din strada D. Minca.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că toți copiii sunt distribuiți pe secțiile Spitalului „Maria S. Curie”. Au acționat un număr de 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, descarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

„Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajări de fum, în acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital. Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceștia au fost transferați la Marie Curie”, se precizează în comunicatul ISU.

Ministerul Sănătății a comunicat că în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime. 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...