spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăNaționalJandarmul care s-a luptat cu bătăușii din Costinești a fost în Legiunea...

Jandarmul care s-a luptat cu bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

Jandarmul filmat în timp ce se bătea cu mai mulți bărbați care făceau scandal pe plaja din Costinești este un fost luptător din trupele de elită ale Legiunii Străine. În același timp, doi dintre turiștii implicați în scandal sunt cunoscuți ca infractori periculoși, atât în țară, cât și în străinătate.

Surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au dezvăluit, pentru Gândul, că jandarmul care s-a luptat cu agresorii furioși a fost înrolat în Legiunea Străină franceză. Sursele citate au afirmat că bărbatul este originar chiar din Costinești și este fost rugbist la un club din Mangalia. După zece ani în Franța, a revenit în țară și a intrat în rândurile Jandarmeriei Române.

Potrivit aceleiaşi surse grupul violent era format din cinci bărbați. Aceștia sunt consăteni din satul Colonia Reconstrucția, comuna Feldioara, județul Brașov. Doi dintre ei ar fi cunoscuți de polițiștii brașoveni drept persoane violente, condamnate atât în țară, cât și în străinătate. Este vorba despre Adrian Florentin Felecan, care are la activ o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru loviri sau alte violențe, și Raul Nicușor Grigoraș, cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul Germaniei, unde a fost anchetat pentru „avarierea sau distrugerea proprietății, export sau import ilicit de arme, părți componente și explozivi”.

Anchetatorii i-au audiat pe agresori mai multe ore și au emis apoi ordonanțe de reținere pentru Raul Nicușor Grigoraș, Liviu Sebastian Grigoraș, Andrei Fichiduță și Mihai Cătălin Ujică.

Bătaie generală pe plajă

Bătaia generală care a avut loc marți, pe plaja din Costinești, a generat lungi dezbateri în spațiul public cu privire la modul de intervenție al forțelor de ordine, după ce un jandarm a fost implicat într-un schimb de lovituri cu mai multe persoane.

Polițiștii și jandarmii au intervenit, inițial, pentru a despărți două grupuri de turiști care s-au încăierat. În loc să se potolească, unii dintre scandalagii s-au repezit la oamenii în uniformă, iar așa cum reiese din imaginile care au ajuns în spațiul public, un bărbat chiar l-a atacat pe la spate pe unul dintre jandarmi și a sărit în cârca acestuia pentru a-l pune la pământ, însă militarul a reușit să evite atacul. Ulterior, din alte imagini, se vede cum un bărbat îl înjură și îl amenință pe același jandarm.

Fără să stea prea mult la discuții, subofițerul i-a tras o palmă, fapt care i-a înfuriat pe prietenii celui lovit, care au sărit la bătaie. Polițiștii au început să dea cu spray lacrimogen, în timp ce jandarmul s-a luat la bătaie cu un bărbat care a încercat să-l lovească. După ce a blocat, cu brațele, câteva lovituri, militarul l-a lovit cu piciorul, după care i-a tras un pumn în bărbie. În urma loviturii, atacatorul a căzut secerat, iar jandarmul i-a mai tras una, ca să fie sigur că acestuia i-a trecut cheful de scandal.

Imediat, angajatul Ministerului de Interne a fost atacat, în mod violent, de un al doilea bărbat, pe care nu a reușit, însă, să-l lovească în plin, deoarece a fost prins și imobilizat de polițiști și de către angajații unei firme de pază.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.5 ° C
19.6 °
16.1 °
44 %
0.9kmh
100 %
joi
16 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...