spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăNaționalÎnchisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis cu mașina o fetiță...

Închisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis cu mașina o fetiță pe o trecere de pietoni 

Polițistul care în ianuarie 2022 a ucis o fetiță de 11 ani și a rănit o alta, lovindu-le cu mașina Poliției pe o trecere de pietoni din București, a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia instanței nefiind definitivă. Familia Raisei ceruse închisoare cu executare.

Potrivit HotNews, Judecătoria Sectorului 1 a mai decis ca poliţistul să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau la Arhiepiscopia Bucureştilor, pe o perioadă de 90 de zile. De asemenea, instanța a hotărât ca societatea de asigurări City Insurance (aflată în faliment) să îi plătească familiei Raisei 160.000 de euro, iar familiei fetiței rănite, 90.000 de euro.

„Acțiunea civilă, și anume daunele morale, au fost duse în derizoriu, în sensul în care au fost acordate daune de 160.000 de euro pentru familia Raisei, iar Marina (fata rănită – n.r.) a primit 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale. Dacă nu era destul, munca în folosul comunității o să fie făcuta probabil la Arhiepiscopia Bucureștilor”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei. El a anunțat că va ataca decizia luată miercuri de Judecătoria Sectorului 1.

Tragedie pe trecerea de pietoni

Accidentul a avut loc în 13 ianuarie 2022, când Raisa şi Marina, în vârstă de 11 ani, au fost lovite de mașina Poliţiei în timp ce traversau pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1. În autospecială se afla un singur poliţist care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat atunci sub control judiciar.

Polițistul a susținut, la primele audieri de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, că a verificat trecerea de pietoni şi că nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede clar că fetiţele mergeau încet şi doar ulterior au luat-o la fugă.

„A fost o întrebare pusă expres de către mine, şi a spus: „nu, eram atent”. Singul lucru pe care l-a recunoscut, şi practic lucrurile sunt clare aici, a fost că avea viteză excesivă”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis, precizând că polițistul nu a putut spune ce viteză avea la momentul accidentului.

De asemenea, agentul a mai susținut că nu a lovit-o pe Raisa cu bocancul, pentru a vedea dacă este în viață, așa cum s-a văzut în imagini apărute în spațiul public, și că ar fi sprijinit trupul fetei conform indicaţiilor primite de la operatorul de la 112.

Avocatul a mai spus că reiese clar că la locul accidentului au venit colegi ai polițistului, iar după accident acesta a primit o geacă de la un coleg, motivând că a făcut acest lucru pentru a nu fi linşat de mulţime.

Agentul de poliție era încadrat din sursă externă din anul 2017. Conform Poliției Capitalei, el a obținut permisul de conducere în anul 2012, în România.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
56 %
0.5kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...