Protest continuat de sute de botoşăneni

Pentru a doua seară consecutiv, sute de botoşăneni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei guvernanţilor de a dezincrimina abuzul în serviciu.

Aceştia s-au strâns în Piaţa Revoluţiei, înarmaţi cu portavoci şi megafoane pentru a se face auziţi, dar şi cu steaguri şi pancarte pe care scria “Hoţii la puşcărie”, “Vrem retragerea ordonanţei Dragnea, România nu-i proprietatea ta”, “Politicienii şi corupţia au distrus România”. Din faţa primăriei au plecat aproximativ 300 de oameni urmând traseul Cuza Vodă-Calea Naţională-Sucevei-Primăverii-George Enescu-Marchian şi din nou în faţa primăriei.

Poliţia rutieră a făcut apel la cei prezenţi să nu ocupe toată strada, pentru a lăsa loc maşinilor să circule. Odată ajunşi pe Calea Naţională, numărul celor care îşi strigau nemulţumirea a crescut, oamenii de pe trotuare alăturându-se protestatarilor.

La protest au participat şi Gabriel Alexandru, consilier din partea PNL, dar şi Adrian Poclid, preşedintele organizaţiei de tineret a PNL. Aceştia au stat mai retraşi de grupul de protestatari, fără să iasă în evidenţă.

Numărul maxim de protestari a fost atins pe Primăverii, acolo unde poliţia rutieră a fost nevoită să oprească traficul pe ambele sensuri. Oamenii au scandat continuu “Jos Mafia”, “Uniţi salvăm toată România” şi “ Viitorul suntem noi”.

Aceştia au protestat paşnic, mulţi dintre ei făcând poze cu jandarmii. Protestul s-a încheiat odată ce lumea a ajuns din nou în faţa primăriei, urmând să iasă şi în zilele următoare în stradă.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

 

Deja ai votat!