vineri, octombrie 7, 2022
AcasăPrima PaginăProtest continuat de sute de botoşăneni

Protest continuat de sute de botoşăneni

Pentru a doua seară consecutiv, sute de botoşăneni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei guvernanţilor de a dezincrimina abuzul în serviciu.

Aceştia s-au strâns în Piaţa Revoluţiei, înarmaţi cu portavoci şi megafoane pentru a se face auziţi, dar şi cu steaguri şi pancarte pe care scria “Hoţii la puşcărie”, “Vrem retragerea ordonanţei Dragnea, România nu-i proprietatea ta”, “Politicienii şi corupţia au distrus România”. Din faţa primăriei au plecat aproximativ 300 de oameni urmând traseul Cuza Vodă-Calea Naţională-Sucevei-Primăverii-George Enescu-Marchian şi din nou în faţa primăriei.

Poliţia rutieră a făcut apel la cei prezenţi să nu ocupe toată strada, pentru a lăsa loc maşinilor să circule. Odată ajunşi pe Calea Naţională, numărul celor care îşi strigau nemulţumirea a crescut, oamenii de pe trotuare alăturându-se protestatarilor.

La protest au participat şi Gabriel Alexandru, consilier din partea PNL, dar şi Adrian Poclid, preşedintele organizaţiei de tineret a PNL. Aceştia au stat mai retraşi de grupul de protestatari, fără să iasă în evidenţă.

Numărul maxim de protestari a fost atins pe Primăverii, acolo unde poliţia rutieră a fost nevoită să oprească traficul pe ambele sensuri. Oamenii au scandat continuu “Jos Mafia”, “Uniţi salvăm toată România” şi “ Viitorul suntem noi”.

Aceştia au protestat paşnic, mulţi dintre ei făcând poze cu jandarmii. Protestul s-a încheiat odată ce lumea a ajuns din nou în faţa primăriei, urmând să iasă şi în zilele următoare în stradă.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
16.6 °
14.4 °
83 %
2.2kmh
98 %
vin
19 °
sâm
20 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Începe și televizorul să se încline spre stânga.

EDITORIAL

Personal, nu cred în existența răului absolut. Indiferent cât de rău ar fi un individ, undeva, în sufletul lui, tot mai există o fărâmă...

GÂNDUL ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...