spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăBal cu scandal pentru pensionari

Bal cu scandal pentru pensionari

 

Balul pensionarilor riscă să se transforme într-o telenovelă. Această petrecere tradiţională apreciată de pensionarii dornici să socializeze a transformat primăria într-un loc de pelerinaj. De la  începutul anului, zilnic, zeci sau chiar sute de pensionari s-au prezentat la primărie pentru a cere informaţii despre petrecere. După ce primarul Cătălin Flutur a inclus în rândul organizatorilor şi Sindicatul Pensionarilor, seniorii botoşăneni fac ture între primărie şi sediul sindicatului, aflat lângă Teatrul „Vasilache”.

Preocupaţi să nu piardă startul înscrierilor, seniorii au acum şi o altă nemulţumire, deoarece Sindicatul Pensionarilor condiţionează înscrierea la petrecere de plata cotizaţiei anuale de 35 de lei.

Trei pensionare au fost ieri în audienţă la viceprimarul Cosmin Andrei, reclamând faptul că la sindicat li s-au cerut bani. „Au reclamat o atitudine nepotrivită la Sindicatul Pensionarilor şi solicitarea unor sume de bani pentru a fi înscrise cu drept de membru în acest sindicat şi cred că acest lucru o să degenereze în zilele următoare”, a spus Cosmin Andrei. Edilul a apreciat că ar trebui stabilite cât mai repede criteriile de participare la acest bal, astfel încât oamenii să fie foarte bine informaţi dacă se va plăti sau nu şi câte locuri vor fi.

Cosmin Andrei le-a mai spus pensionarelor că nu este îndreptăţit să ia vreo măsură, deoarece de organizare se ocupă primarul şi câţiva funcţionari din primărie.

Maria Paraschiv, liderul Sindicatul Pensionarilor, a replicat că doamnele respective au avut un comportament inadecvat, au ţipat şi au jignit. „Alte persoane care au venit la noi au fost de acord să plătească cotizaţia. Le-am explicat că nu obligăm pe nimeni să se înscrie în sindicat şi nici să participe la activităţile noastre. Nu le bagă nimeni mâna în buzunar. Vor să fie într-un cadru organizat şi civilizat, să plătească o cotizaţie. 35 de lei pentru un an nu este mult”, a spus Maria Paraschiv.

Liderul sindical a adăugat că deocamdată nu se fac înscrieri pentru petrecere, deoarece primarul municipiului nu a anunţat încă data la care va avea loc balul.

 

Distracţie folosită pentru capital politic

 

Prima petrecere pentru pensionari a fost organizată în anul 2006, la iniţiativa lui Cătălin Flutur. Dacă în primii ani numărul participanţilor se ridica la câteva sute, pe fondul interesului crescut pentru petrecere această manifestare a început să fie exploatată politic, astfel că au fost înscrişi toţi cei care au dorit, iar delegaţiile politicienilor care îi însoţeau pe edili treceau de 10 persoane.

Cea mai mare petrecere a fost în 2013, când au luat parte la eveniment 1.600 de pensionari. Unii seniori descurcăreţi s-au dus într-o zi la un restaurant şi în altă zi la altul. Tot atunci a avut loc şi revelionul oferit de PNL Botoşani pentru 2.000 de pensionari. Anul trecut, la revelionul pentru seniorii botoşăneni au participat 1.700 de persoane, petrecerea fiind organizată în cinci restaurante.

La petrecere a venit alături de liderii PSD şi prefectul Costică Macaleţi, ceea ce i-a atras şi demiterea de către guvern.

 

CASETA.

Municipalitatea a strâns un sfert din banii pentru petrecere

 

În acest an organizarea este amânată din cauză că edilul şef a anunţat că trebuie folosite doar fonduri din sponsorizări, condiţia fiind impusă de inspectorii Curţii de Conturi. De altfel, aceştia aşteaptă ca municipalitatea să recupereze aproximativ 120.000 de lei, bani cheltuiţi de la bugetul local în 2014, pentru această petrecere.

Cum luna ianuarie a trecut, Cătălin Flutur a anunţat că revelionul devine Balul pensionarilor. Petrecerea ar urma să aibă loc în această lună, fondurile de care dispune municipalitatea ridicându-se la 30.000 de lei. Primăria va asigura finanţarea pentru maxim 600 de persoane şi nu se exclude varianta ca unii participanţi să achite o parte din contravaloarea meniului. La momentul transformării revelionului în bal nu s-a spus, însă, nimic de condiţionarea înscrierii de plata cotizaţiei de sindicat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
9.3 °
85 %
3.4kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...