Traficant de droguri păcălit de procurori

cocaine or other drugs cut with razor blade on mirror. hand dividing white powder narcotic

 

S-a apucat de afaceri cu substanţe psihoactive şi a crezut că poate ascunde totul sub masca unei pasiuni pentru pictură, dar s-a dat singur de gol. Este isprava unui botoşănean de 23 de ani, care, nemulţumit de „calitatea” prafurilor, înlocuite de anchetatori, a mai făcut o comandă, care a fost interceptată din nou. Acuzat de introducere în ţară de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, C.S.J. a fost trimis în faţa magistraţilor de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul teritorial Suceava şi riscă până la 15 ani de închisoare. Dosarul a fost înregistrat iniţial pe rolul Tribunalului Suceava, dar luna trecută a fost declinat la Botoşani. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să ajungă la puşcărie, mai ales că nu se află la prima experienţă de acest gen.

Astfel, în cursul anului 2014, din cauza comportamentului său, tânărul ar fi intrat în conflict cu o parte din membrii familiei, care, bănuindu-l că ar consuma droguri, i-au anunţat pe poliţişti. În martie 2014, tânărul a comandat pe internet, de la o firmă din China, 130 de grame de substanţe chimice suspecte a conţine droguri sintetice, dar coletul a fost interceptat de procurorii DIICOT Botoşani, care au ridicat o serie de probe pe care le-au trimis la expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil a Drogurilor Iaşi. Pentru ca tânărul să nu-şi dea seama, anchetatorii au înlocuit cantitatea ridicată cu alte prafuri, au refăcut coletul şi au dispus livrarea supravegheată. Cum analizele de laborator au arătat că în plicurile respective s-ar afla un compus chimic de pe lista substanţelor psihoactive, tânărul a fost ridicat imediat pentru cercetări, dar a respins acuzaţiile susţinând că nu este consumator de droguri şi că prafurile respective ar fi de fapt un pigment pentru vopsea, el fiind pasionat de pictură.

 

CASETA:

Bărbatul riscă să ajungă după gratii

 

Interesant este că, nemulţumit fiind de calitatea prafurilor primite (n.r. – după ce au fost înlocuite de anchetatori), tânărul a mai plasat o comandă pe acelaşi site, dar într-o cantitate mult mai mare, întrucât „prima comandă nu a putut fi folosită întrucât nu se prindeau frunzele”, făcând referire la un gen de pictură original, în relief. În schimb, când s-a verificat locuinţa acestuia, nu s-a găsit nicio lucrare care să confirme pasiunea pentru artă şi nici pentru pictură. Interesant este că după prima comandă, C.S.J. şi-a schimbat numărul de telefon, încercând să creeze aparenţele că ar fi vorba de un alt „client”.

Trimis în judecată de procurorii DIICOT, botoşăneanul a fost condamnat în noiembrie 2015 la şase luni de închisoare cu suspendare. Acum, urmează cel de-al doilea dosar, pentru ultima „comandă”, tânărul fiind acuzat de data aceasta de trafic de droguri de mare risc. Cum botoşăneanul a fost sancţionat administrativ anterior de două ori, în alte dosare în care era acuzat de înşelăciune, acest ultim dosar ar putea să-l trimită după gratii.

Deja ai votat!