Prostituţie judecată după opt ani

 

Patru tineri din Botoşani, care au exploatat sexual şapte tinere, în Botoşani, Germania şi Marea Britanie, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – biroul teritorial Botoşani, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în 2009-2011, când cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, au considerat că aceasta este cea mai simplă metodă de a face rost de bani imediat. Astfel, au început să racoleze tinere dispuse să-şi vândă trupurile pentru plăceri carnale. Atenţia lor s-a îndreptat spre fete provenind din familii sărace, însă tot din municipiul Botoşani, tinerii profitând de starea de vulnerabilitate a victimelor generată de factori ca vârsta fragedă, de lipsa experienţei de viaţă, de situaţia materială precară, de lipsa de educaţie şi instruire.

Păcălite că în acest fel vor face rost de bani, fetele erau cazate în apartamente închiriate din ţară sau din străinătate şi determinate să întreţină relaţii sexuale cu mai multe persoane. „Doar unele dintre victime au fost ameninţate cu acte de violenţă”, a declarat Lăcrămioara Holca, procurorul şef al DIICOT Botoşani. Însă, sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei erau însuşite de către membrii grupului, deşi înţelegerea iniţială, din momentul recrutării, era ca acestea să fie împărţite. De altfel, în timpul practicării prostituţiei, tinerele erau supravegheate de către membrii grupului, iar tarifele pe care le solicitau clienţilor erau stabilite de către proxeneţi. În acest mod, susţin anchetatorii, gruparea ar fi reuşit să adune aproape 15.000 de euro şi circa 12.000 de lei. Interesant este că la un moment dat unul dintre suspecţi ar fi avut o relaţie de prietenie cu una dintre fete, însă, susţin anchetatorii, nu se poate vorbi de o racolare prin metoda „lover boy”.

Cazul a fost anchetat de poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Antidrog, dar cercetările au durat până anul acesta, când procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor patru suspecţi. Tinerii vor fi citaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Botoşani, care, în baza probatoriului administrat, vor stabili la final dacă aceştia se fac vinovaţi sau nu de acuzaţiile care li se aduc.

 

 

Deja ai votat!