Accident grav cu un şef la drumuri

0

Două persoane transportate de urgenţă la spital şi două maşini făcute praf. Acesta este bilanţul după un impact devastator la ieşirea din oraş spre Săveni. Un consilier judeţean a fost implicat, ieri dimineaţă, într-un accident rutier în zona staţiunii Popăuţi. Gheorghe Todică, şeful bazei Săveni deţinută de Secţia Drumuri Naţionale, care este şi ales judeţean PSD, se afla la volanul unui Volkswagen Passat şi circula dinspre Săveni spre Botoşani. În apropierea staţiunii de cercetare, Haralambie P. de 70 de ani, din Botoşani, şoferul unui autoturism Opel Astra, care venea din sens opus, a efectuat o manevră la stânga pentru a intra într-o curte, moment în care cele două maşini s-au izbit violent. Passat-ul, care avea prioritate, a lovit în plin Opelul în laterala dreaptă, aruncându-l câţiva metri pe marginea drumului, ulterior acesta parcurgând încă aproape 30 de metri din inerţia impactului, totul sub ochii soţiei şoferului septuagenar, considerat vinovat. „El a semnalizat şi nu venea nici o maşină. Apoi, când să facă stânga, a fost lovit în plin de maşina aia. Avea o viteză foarte mare”, a spus soţia şoferului din Opel.

În urma coliziunii, ambii şoferi au suferit mai multe traumatisme, fiind solicitate două ambulanţe cu medic. Consilierul judeţean a fost preluat de echipajul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), fiind transportat la Urgenţe. „Pacientul prezenta o plagă tăiată parietală dreaptă, precum şi una în zona urechii, traumatism cranian şi contuzie temporală stângă”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Şoferul care a provocat accidentul a fost şi el preluat de echipajul de terapie mobilă al SMURD, fiind dus şi el în Urgenţe pentru investigaţii suplimentare. „Pacientul de 70 de ani era conştient, prezenta un traumatism cranian şi de coloană cervicală, fără pierderea cunoştinţei, contuzie toraco-abdominală. Va fi supus unui examen amănunţit în unitatea noastră”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de pompieri, care a îndepărtat uleiul scurs pe carosabil. Poliţiştii au ajuns la faţa locului şi au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului, aceştia deschizând şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Deja ai votat!
se încarcă...