Mamă închisă după ce şi-a vândut fetele

0

A închis ochii când fiicele ei au devenit jucării sexuale, iar acum înfundă puşcăria. Este cazul unei femei din Corlăteni care, măcinată de sărăcie şi de patima beţiei, şi-a abandonat copiii în faţa unor ciobani. Duşi la o stână, aceştia au ajuns să fie exploataţi ca nişte sclavi. Acuzată de rele tratamente aplicate minorilor, Viorica Murăraşu, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnată la cinci ani şi cinci luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost emisă de Judecătoria Dorohoi, iar anul trecut femeia a fost închisă pentru executarea pedepsei.

Însărcinată, femeia a adus pe lume un alt copil, iar magistraţilor de la Judecătoria Bacău li s-a făcut milă de ea. Aşa se face că la sfârşitul lui noiembrie 2016, Viorica Murăraşu a obţinut întreruperea executării pedepsei pentru a-şi creşte pruncul. Instanţa i-a stabilit atunci şi o serie de obligaţii, +pe care aceasta nu le-a respectat. Prin urmare, la sesizarea Biroului de executări penale, magistraţii au revocat întreruperea executării pedepsei, iar marţi femeia a fost ridicată de poliţiştii din comuna Corlăteni şi adusă la Penitenciarul Botoşani pentru a-şi ispăşi în continuare pedeapsa.

Calvarul copiilor a început după moartea tatălui lor, în martie 2015. Atunci, ciobanul, Ştefan Bîgu de 38 de ani, din Vorniceni, apropiat al familiei, s-a oferit să le găzduiască pe cele trei fete şi pe fratele lor mai mic la stână, în schimbul ajutorului la treburi. Cu timpul, însă, copiii au ajuns să facă totul şi să fie răsplătiţi doar cu un colţ de pâine şi o cană de zer.

Grozăvia a ieşit la iveală în septembrie 2015, când una dintre fete nu a mai suportat situaţia şi a fugit la bunica ei din Cordăreni.

În timpul audierilor copila, care prezenta urmele unei agresiuni sexuale, a povestit că ciobanul le-a obligat pe toate cele trei fete să muncească de dimineaţă până seara, nu le-a dat de mâncare şi a abuzat sexual de ele. Ulterior, odată cu extinderea cercetărilor, anchetatorii au aflat că cele două fete de 13 şi 14 ani au fost determinate să întreţină raporturi sexuale cu proprietarul stânei, iar cea mai mare şi cu alţi doi tineri, şi asta cu acceptul tacit al mamei, care ar fi ştiut în tot acest timp ce se întâmplă.

Fetele au fost internate în centrul de plasament „Prietenia”, fiind incluse şi într-un program de consiliere, iar în urma anchetei declanşată de autorităţi proprietarul stânei din Dimăcheni, unde s-a petrecut totul, a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, supunere la muncă forţată şi violare de domiciliu.

Totodată, doi ciobani care au întreţinut raporturi sexuale cu una dintre fete au primit câte un an şi patru luni de detenţie pentru act sexual cu un minor.

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!
se încarcă...