Criminal pierdut din greşeală

Cu o condamnare definitivă de 14 ani de puşcărie, un sucevean care a ucis un bătrân din judeţul Botoşani este căutat de poliţiştii din întreaga ţară după o „inabilitate” a Tribunalului Suceava. Potrivit „Monitorul de Suceava”, Marian Stan, din Pătrăuţi a fost eliberat din arestul preventiv înainte de o decizie definitivă a Curţii de Apel Suceava în cazul tâlhăriei urmate de moartea victimei din Corni, judeţul Botoşani

Decizia punerii în libertate a aparţinut Tribunalului Suceava, care judeca la acel moment tâlhărirea unor bătrâni din Câmpulung Moldovenesc, în condiţiile în care Tribunalul Botoşani îl condamnase deja pe Stan la 14 ani de puşcărie după ce l-a ucis pe botoşănean.

Grozăvia s-a petrecut în aprilie anul trecut, atunci când victima, un bătrân din Corni, i-a surprins pe Marian Stan şi pe complicele său, Costel T., încercând să îi fure zece găini din curte. Bărbatul a fugit după hoţi, dar Marian Stan s-a întors, l-a lovit cu un par în cap până a văzut că nu mai mişcă, a luat găinile şi a dispărut. Victima a murit, din cauza rănilor foarte grave.

Fapta celor doi hoţi ar fi rămas poate necunoscută dacă aceştia nu ar fi fost prinşi în urma altor jafuri şi tâlhării în judeţul Suceava, la care aveau alţi doi complici.

Deja ai votat!