Dacia neagă că va face Duster cu şapte locuri

0

Reprezentanţii Dacia spun că, în ciuda zvonurilor, noul Duster nu va avea variantă cu două locuri suplimentare.

 

Noua generaţie Dacia Duster va fi dezvăluită cu ocazia Salonului Auto de la Franfurt de la jumătatea lunii septembrie, însă este deja testată de constructorul român.

Una dintre ipotezele care au circulat până în prezent se referă la disponibilitatea unei versiuni cu şapte locuri, însă informaţiile au fost negate oficial de Francois Mariotte, directorul comercial al mărcii la nivel global. Acesta a explicat că noul Duster nu va avea versiune cu şapte locuri, ca urmare a faptului că acest lucru ar conduce la pierderea unor calităţi ale SUV-ului românesc.

“Prioritatea este să păstrăm toate punctele forte ale actualului model, iar una dintre aceste părţi este şasiul. Nu există nicio cale de a transforma o maşină cu cinci locuri într-una cu şapte locuri, pentru că pierzi din caracterul compact şi din capabilităţile 4×4. Ştiu că există multe zvonuri despre un Duster cu şapte locuri, dar nu este în plan. Puteţi uita de asta”, a declarat el pentru publicaţia britanică Auto Express.

Mariotte a confirmat de asemenea lansarea noului model la Frankfurt, însă există speculaţii că primele fotografii oficiale vor fi dezvăluite în cursul lunii august.

Primele imagini surprinse de fotografi cu noul Duster camuflat pe şosele din Spania sugerează că SUV-ul va suferi mai degrabă schimbări minore de design. De exemplu, grila frontală va rămâne practic nemodificată, la fel ca şi forma generală a caroseriei.

Viitoarea generaţie Dacia Duster va creşte în dimensiuni (4,5 metri lungime) şi va adopta o platformă nouă, dar deja existentă în grupul Renault-Nissan. Aceasta va reduce masa totală a maşinii şi promite o rezistenţă îmbunătăţită. În dreptul motorizărilor, aceleaşi zvonuri spun că vom vedea propulsoare mai eficiente, care promit performanţe mult mai bune. O cutie automată este deja certitudine, iar garda la sol rămâne în continuare generoasă. Clienţii vor avea parte de un sistem multimedia nou, iar şoferul va beneficia de o suită de sisteme de asistenţă.

 

Deja ai votat!
se încarcă...