spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăDacia neagă că va face Duster cu şapte locuri

Dacia neagă că va face Duster cu şapte locuri

Reprezentanţii Dacia spun că, în ciuda zvonurilor, noul Duster nu va avea variantă cu două locuri suplimentare.

 

Noua generaţie Dacia Duster va fi dezvăluită cu ocazia Salonului Auto de la Franfurt de la jumătatea lunii septembrie, însă este deja testată de constructorul român.

Una dintre ipotezele care au circulat până în prezent se referă la disponibilitatea unei versiuni cu şapte locuri, însă informaţiile au fost negate oficial de Francois Mariotte, directorul comercial al mărcii la nivel global. Acesta a explicat că noul Duster nu va avea versiune cu şapte locuri, ca urmare a faptului că acest lucru ar conduce la pierderea unor calităţi ale SUV-ului românesc.

“Prioritatea este să păstrăm toate punctele forte ale actualului model, iar una dintre aceste părţi este şasiul. Nu există nicio cale de a transforma o maşină cu cinci locuri într-una cu şapte locuri, pentru că pierzi din caracterul compact şi din capabilităţile 4×4. Ştiu că există multe zvonuri despre un Duster cu şapte locuri, dar nu este în plan. Puteţi uita de asta”, a declarat el pentru publicaţia britanică Auto Express.

Mariotte a confirmat de asemenea lansarea noului model la Frankfurt, însă există speculaţii că primele fotografii oficiale vor fi dezvăluite în cursul lunii august.

Primele imagini surprinse de fotografi cu noul Duster camuflat pe şosele din Spania sugerează că SUV-ul va suferi mai degrabă schimbări minore de design. De exemplu, grila frontală va rămâne practic nemodificată, la fel ca şi forma generală a caroseriei.

Viitoarea generaţie Dacia Duster va creşte în dimensiuni (4,5 metri lungime) şi va adopta o platformă nouă, dar deja existentă în grupul Renault-Nissan. Aceasta va reduce masa totală a maşinii şi promite o rezistenţă îmbunătăţită. În dreptul motorizărilor, aceleaşi zvonuri spun că vom vedea propulsoare mai eficiente, care promit performanţe mult mai bune. O cutie automată este deja certitudine, iar garda la sol rămâne în continuare generoasă. Clienţii vor avea parte de un sistem multimedia nou, iar şoferul va beneficia de o suită de sisteme de asistenţă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...