Cale liberă la ţepe în stradă

0

Ţepele cu firma de modelling de pe Calea Naţională continuă şi după percheziţiile organizate de poliţiştii din judeţul Mureş. La o lună de la descinderi, tinerii racolatori au revenit în stradă, continuând aceleaşi practici. Acostează persoane şi, sub pretextul unui casting, le propun victimelor o colaborare irezistibilă – să devină imaginea unei companii pentru lansarea anumitor produse. Dacă înainte ţinta erau femeile, tinerele şi mămicile cu copii mici, de la o vreme printre cei acostaţi s-au aflat şi băieţi.

Cei care le cad în plasă sunt duşi imediat într-un birou, unde promisiunile din stradă se schimbă brusc. Astfel, de la visele de vedetă, victimele sunt puse să semneze un aşa-zis contract, în fapt o convenţie, contra unei taxe de 100 de lei, în care firma se angajează doar să le promoveze imaginea, toată acţiunea rezumându-se, de regulă, doar la publicarea unei fotografii pe internet.

Printre ultimele botoşănence „racolate” s-a aflat şi medicul Elena Cardaş, care a realizat ce se întâmplă şi a postat un comentariu pe Facebook, atenţionându-i pe botoşăneni că totul seamănă a escrocherie.

 

Percheziţii demarate de anchetatorii mureşeni

 

Paradoxul este că totul se întâmplă după ce firma cu pricina, care administrează şi punctul de lucru de la Botoşani, a făcut obiectul unor percheziţii organizate pe 27 septembrie de poliţiştii din Mureş, care au descins atunci în judeţele Mureş, Sălaj, Botoşani, dar şi în municipiul Bucureşti, anchetatorii vorbind despre posibile înşelăciuni. Potrivit acestora, în perioada 2016-2017, reprezentanţii societăţii ar fi racolat mai multe victime, de diferite vârste, promiţându-le, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei, promovarea pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau modeling.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 21.000 de lei, mai multe unităţi PC, laptopuri, precum şi mai multe documente. Şapte persoane au fost duse la audieri şi tot atunci 20 de dosare existente la IPJ Botoşani au fost preluate de poliţiştii Mureş. Ce s-a întâmplat este greu de spus întrucât reprezentanţii de la IPJ Mureş au refuzat să comunice măsurile dispuse. „Vă rog luaţi legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş. Dispoziţiile sunt ale procurorului”, a fost replica Andreei Pop, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mureş.

 

 

Deja ai votat!