Copil atacat cu furca şi toporul

0

Caz incredibil în comuna Vorniceni, după ce doi bărbaţi au tăbărât pe un puştan de 12 ani şi l-au lovit cu toporul şi cu furca. În urma agresiunii, băiatul a ajuns în spital, iar cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Cercetările au fost finalizate abia săptămâna trecută, când cei doi bărbaţi – Moldoviţă Hrincă, de 56 de ani, şi Dănuţ Chiţan, de 39 de ani, au fost trimişi în boxa acuzaţilor pentru tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, faptele s-au petrecut pe 10 ianuarie 2014, în plină zi, când, pe fondul unor relaţii tensionate anterioare, Moldoviţă Hrincă, ajutat de Dănuţ Chiţan, au tăbărât pe O.F.B. Dacă primul l-a lovit cu furca, celălalt l-a atacat pe copil cu o toporişcă.

Norocul băiatului a fost că a reuşit să pareze ultima lovitură cu braţul drept. Internat în spital, puştiul a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor, procurorii au ajuns la concluzia că ar fi vorba de tentativă de omor, ambele lovituri vizând capul victimei. Surprinzător este că ambii agresori nu au reuşit să termine nici măcar gimnaziul, primul având doar patru clase absolvite, iar celălalt şase.

Săptămâna trecută, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani, magistraţii urmând să verifice legalitate administrării probelor şi a întocmirii rechizitoriului, după care se vor stabili data la care va începe procesul.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...