Pietoni bombardaţi cu sute de amenzi

0

Nebunia de pe şosele declanşată de la începutul anului, care a lăsat în urmă 18 morţi şi mai multe persoane rănite, nu îi iartă nici pe pietoni. Ca niciodată în ultimii ani, ei au ajuns să fie implicaţi în mai multe tragedii, şi asta din cauza neatenţiei sau pur şi simplu a ignorării celor mai banale reguli de circulaţie.

Lista neagră cuprinde 21 de accidente rutiere grave, toate produse în judeţ în intervalul ianuarie-septembrie, iar bilanţul este tragic, cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar alte 16 fiind rănite grav, din cauza traversărilor la întâmplare sau a ignorării pericolelor. Din acest motiv, toată săptămâna trecută 30 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic, pe raza întregului judeţ, pentru a-i conştientiza pe pietoni asupra pericolelor de pe străzi.

Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, dar şi în rural. Poliţiştii au surprins astfel sute de botoşăneni care mergeau pe unde li se năzărea, făcând slalom printre maşini, ţâşnind de pe un trotuar pe celălalt sau trecând razant pe lângă maşinile aflate în trafic.

În urma raidurilor, poliţiştii au aplicat 507 sancţiuni contravenţionale, adică în medie câte 70 de sancţiuni în fiecare zi, din care 242 pietonilor pentru traversarea prin loc nepermis sau deplasare neregulamentară pe partea carosabilă. Practic, în fiecare zi, între 30 sau 40 de botoşăneni au fost surprinşi jucându-se cu propria viaţă, asta în condiţiile în care acţiunile nu s-au derulat 24 din 24 de ore, ci doar în anumite intervale orare. „Pentru abaterile constatate, în 82 de cazuri poliţiştii au aplicat amendă contravenţională, iar în celelalte 160 a fost aplicată sancţiunea avertismentului”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...