Moruţan dorit de Dan Petrescu

0

CFR Cluj este dispusă să satisfacă toate pretenţiile FC Botoşani pentru a-şi asigura serviciile tânărului coordonator de joc.

 

Diamantul lui FC Botoşani, Olimpiu Moruţan, ar putea ajunge în Gruia. Dorit şi în trecut de CFR Cluj, decarul revelaţiei Ligii I a intrat din nou în atenţia ardelenilor după explozia pe care a avut-o în acest sezon atât în Liga I sub comanda lui Costel Enache, dar şi la loturile naţionale.

După ce Iuliu Mureşan a declarat zilele trecute că CFR Cluj îşi schimbă total politica de transferuri şi că „vom facem patru transferuri în această iarnă, fotbalişti tineri, români, care să devină în scurt timp jucători importanţi”, a apărut informaţia că ardelenii ar fi dispuşi să pună la bătaie un milion de euro pentru 60% din drepturile federative ale decarului, ştiut fiind faptul că noua politică a FC Botoşani este de a păstra un procent semnificativ din drepturile jucătorului.

Oficialii echipei locale nu au negat faptul că Olimpiu Moruţan este dorit cu insistenţă atât de cluburi din ţară, cât şi din străinătate, însă au precizat că până în iarnă nu vor lua nicio decizie în privinţa sa. „M-aş bucura ca Olimpiu Moruţan să rămână în fotbalul românesc la o echipă o puternică, pentru că el va ajuta foarte mult fotbalul românesc. Olimpiu Moruţan va deveni acel decar de care România a dus mult timp lipsă. Am avut încredere în el şi iată că acum el ne răsplăteşte încrederea cu vârf şi îndesat. Din pasator decisiv s-a transformat şi într-un bun marcator atât la FC Botoşani, cât şi sub tricolor. Oferte sunt pentru el şi nu sunt puţine deloc, atât din ţară cât şi din străinătate, însă în acest moment nu vom lua nicio decizie. Avem meciuri importante până la finalul anului, iar gândul lui Olimpiu trebuie să fie doar la club. El trebuie să fie decisiv pentru noi pentru a prinde play-off-ul. Nici noi nu suntem disperaţi să-l vindem, şi nici el nu e disperat să plece. Vom vedea în iarnă ce va fi şi împreună vom alege oferta cea mai bună atât pentru noi cât şi pentru el!”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele de onoare al FC Botoşani, acesta adăugând că nu ar fi exclus ca fotbalistul să rămână sub comanda lui Costel Enache până la sfârşitul acestui sezon competiţional.

În vară, oficialii FC Botoşani au fost la un pas de a bate palma cu Gigi Becali pentru Olimpiu Moruţan. Potrivit lui Valeriu Iftime, finanţatorul echipei, FCSB l-a avut pe tavă pentru 700 de mii de euro şi 30% la un eventual transfer, dar Gigi Becali oferea 700 de mii de euro şi 25% dintr-o eventuală revânzare.

Dacă ar ajunge la CFR Cluj, ardelenii ar bifa al treilea transfer, după ce săptămâna trecută au reuşit să-i înregimenteze pe puştii Valentin Costache (Dinamo) şi Sebastian Mailat (ACS Poli Timişoara).

Deja ai votat!