spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăMaşini făcute praf pe Strada Primăverii

Maşini făcute praf pe Strada Primăverii

Patru maşini au fost serios avariate în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când un şofer de 33 de ani din Botoşani a pierdut controlul maşinii sale, abia înmatriculate, izbind trei autoturisme parcate regulamentar. Accidentul a avut loc pe Strada Primăverii, în dreptul parcului Curcubeu, în momentul în care şoferul se îndrepta dinspre George Enescu spre Sucevei. Acesta a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens, după care a izbit violent maşinile parcate.

La faţa locului au fost chemaţi şi poliţiştii care l-au testat pe tânăr cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta s-a ales cu o amendă în valoare de 870 de lei pentru neadaptarea vitezei la un carosabil acoperit cu zăpadă.

 

Accidente în lanţ produse în judeţ

 

Într-un judeţ tot mai aglomerat, accidentele în lanţ nu mai reprezintă o raritate. Pe 29 decembrie de exemplu, trei maşini au fost avariate, după ce s-au izbit pe drumul Botoşani-Iaşi, la Zăiceşti. Cele trei autovehicule se deplasau în coloană în aceeaşi direcţie, spre Botoşani. Ultimul circula un Volkswagen Passat, al cărui şofer a spus că maşinile din faţa sa au încetinit, moment în care şi el a apăsat frâna, dar din cauza carosabilului umed a ricoşat în maşina din faţă, un Opel, care la rândul său a intrat într-un VW Golf. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Pe 29 octombrie, un bărbat, de 36 de ani, care s-a urcat băut la volan , a distrus nu mai puțin de patru mașini, pe Calea Naţională. Acesta se deplasa dinspre Stadion spre Gară, iar, când a ajuns în apropierea Stadionului Municipal, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Maşina sa a lovit un VW Passat care staționa pe banda de mers, de unde a ricoşat  într-un Matiz și o Toyota, parcate pe marginea străzii.

Un trecător, martor la accident a sunat la 112, la fața locului ajungând în scurt timp polițiștii. Oamenii legii l-au testat pe șoferul BMW-ului cu aparatul etilotest, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean acesta având o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie de peste două ori mai mare, respectiv 1,15 miligarme/litru în aerul expirat a fost găsit un bărbat de 45 de ani, din comuna Stăuceni, care a lovit trei autoturisme parcate regulamentar pe strada Prieteniei din municipiul Botoşani.

Recordul la maşini distruse la beţie îl deţine un botoşănean care a avariat în 2015 nu mai puţin de cinci autoturisme. Deşi era beat de nu se mai putea ţine pe picioare, acesta a ales să plece la plimbare cu un amic. Venind dinspre „Hand of Help” spre bariera Sucevei, Andrei P. de 26 de ani a pierdut controlul direcţiei în dreptul sediului ACR. În plină viteză, maşina sa, un Opel Vectra, a izbit un Volkswagen Transporter, care a ricoşat mai apoi într-o Dacie Logan, împinsă la rândul ei într-un Mercedes Vito. La rândul său, în urma impactului, Opelul a ricoşat până pe partea cealaltă a aleii care duce spre Hotelul Premier, unde s-a „înfipt” într-un Mitsubishi Pajero parcat chiar în dreptul firmei luminoase, care a fost distrusă şi ea. Anunţaţi, poliţiştii au ajuns imediat în zonă, iar, când l-au verificat pe şofer cu etilotestul, aparatul a indicat o concentraţie de 0,76 miligrame pe litru alcool în aerul expirat.

 

Numărul maşinilor a explodat în acest an

 

Poliţiştii susţin că, pe lângă neatenţia şoferilor, viteză şi consum de alcool, o cauză a accidentelor tot mai frecvente este şi explozia numărului de maşini. Statisticile oficiale arată că în Botoşani sunt înmatriculate peste 82.700 de autovehicule. Peste 5.200 dintre acestea au fost trecute în registrul general de evidenţă după 1 februarie, odată cu eliminarea taxei de înmatriculare. Principalul efect al acestui fenomen îl constituie aglomerarea traficului, care se dovedeşte tot mai greu de gestionat. Asta mai ales în condiţiile în care la Biroul Rutier Botoşani lucrează doar 12 agenţi rutieri, care trebuie să lucreze în trei schimburi, inclusiv noaptea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...