sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăPrima PaginăMonstru judecat pentru o viaţă de înger

Monstru judecat pentru o viaţă de înger

Bărbatul din comuna Gorbăneşti care în luna octombrie 2017 şi-a ucis fiica în vârstă de cinci ani a fost trimis în boxa acuzaţilor. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, Costel Viziteu, în vârstă de 32 de ani, este acuzat de omor şi violenţă în familie.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Botoşani, bărbatul urmând să fie judecat pentru fapta comisă. După administrarea întregului probatoriu, magistraţii îi vor stabili pedeapsa. Bărbatul, care a recunoscut crima în faţa procurorilor, riscă, potrivit Codului penal, până la 20 de ani de puşcărie.

 

Copil ucis la beţie

 

Crima, care a avut loc în noaptea de 21 spre 22 octombrie 2017, a îngrozit întreaga comunitate. Atunci, bărbatul, care era beat criţă, s-a întors acasă aproape de miezul nopţii. Cu mintea tulburată de alcoolul băut fără măsură, Costel Viziteu a dat muzica la maxim, însă concubina lui, Ionela M., i-a cerut că dea volumul mai încet, întrucât fetiţa dormea. Bărbatul s-a enervat şi, într-un acces de furie, a strâns-o de gât pe femeie, care a reuşit însă să scape, fugind în curtea locuinţei.

Salvată de mama bărbatului, care a intervenit pentru aplanarea scandalului, Ionela M. a scăpat cu viaţă. În schimb, Costel Viziteu, care între timp se înarmase cu un cuţit, a mers la fetiţa care dormea şi a înjunghiat-o în gât, în semn de răzbunare.

Femeile au alertat vecinii care au sunat la 112, la faţa locului ajungând în scurt timp poliţia şi ambulanţa, însă micuţa nu a mai putut fi salvată. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, anchetatorii reuşind să recupereze şi arma crimei – un cuţit de bucătărie. Reţinut pentru 24 de ore, bărbatul a fost ulterior arestat preventiv, cercetările fiind finalizate luna aceasta.

 

Prunci transformaţi în victime ale părinţilor

 

Oroarea a reprezentat apogeul unor incidente violente petrecute în judeţ, în sânul unor familii, faptele fiind îndreptate împotriva copiilor. În septembrie 2017, o tânără în vârstă de 21 de ani şi-a ucis bebeluşul abia născut, după care a aruncat cadavrul într-un canal colector de la marginea municipiului. Trimisă în judecată, Gabriela B. a fost condamnată recent la 16 ani de puşcărie.

Pe 14 august, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Hlipiceni, şi-a înjunghiat şi el copilul, în fesa stângă, pe fondul unor certuri izbucnite în familie. Băiatul, în vârstă de 10 ani, a ajuns la spital şi a avut nevoie de 14-15 zile de îngrijiri medicale. Acuzat de violenţă în familie, Adrian B. a fost arestat şi trimis în judecată, dar pe 8 noiembrie 2017, în timpul procesului, mama copilaşului a susţinut că s-au împăcat cu toţii, iar bărbatul a scăpat fără să mai fie condamnat. „Deoarece împăcarea părţilor duce la încetarea procesului penal, instanţa urmează a lua act de manifestarea de voinţă a părţilor şi va dispune încetarea procesului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie de către inculpatul B. A.”, se arată în sentinţă.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
14.8 ° C
19.6 °
14.4 °
85 %
1.4kmh
96 %
sâm
26 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
15 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...